Mateša: Država nam nije isplatila 30 milijuna kuna

Hrvatski olimpijski odbor ima 12 milijuna kuna neplaćenih obveza prema sportašima i sportskim djelatnicinma, dok od države potražuje 30-tak milijuna kuna, pa je stanje vrlo ozbiljno, istaknuo je danas predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“HOO trenutačno ima 12 milijuna kuna neplaćenih obveza i 30-tak milijuna kuna potraživanja od države. Svi pokušaji da se nađe partner za razgovor u resornim tijela vlasti zasad su neuspješni, a posljedice takvog stanja mogu ozbiljno ugroziti hrvatski sport”, rekao je Mateša na sjednici Vijeća HOO-a na kojem je glavna tema bilo negativno financijsko stanje i neplaćanje obveza iz programa javnih potreba sporta o kojima skrbi Hrvatski olimpijski odbor.

S tom ocjenom složili su se i ostali članovi Vijeća HOO-a koji su jedinstveni u stavu da ovo stanje odnosa imeđu HOO-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta treba hitno mijenjati kako bi se izbjegle, ne samo financijske, već i društvene štete po hrvatski sport.

Članica Vijeća Sanda Čorak naglasila je da je hrvatski sport sa brojnim olimpijskim, svjetskim i europskim medaljama uspješan proizvod na globalnoj razini i stoga zaslužuje drugačiju verifikaciju društva i medija. Podsjetila je na obvezu donošenja Nacionalnog programa sporta u nadležnosti HOO-a kao i izradu kriterija za vrednovanje programa nacionalnih sportskih saveza koje će Vijeće HOO usvojiti na sljedećoj sjednici krajem ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće je primilo informaciju o poslovanju HOO tv. d.o.o. kojoj je produžena koncesija i koja sada traži strateškog partnera kako bi SPTV mogla nastaviti s redovitim emitiranjem programa.

Član Vijeća HOO-a i predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske olimpijske akademije Franjo Prot kazao je da je umjesto Milana Kolmana za novog ravnatelja Hrvatske olimpijske akademije imenovan Saša Ceraj, a vrlo vrijednim ocijenjen je nacionalni projekt obrazovanja sportaša kojeg je Vijeće poslalo na raspravu Nacionalnom vijeću sporta i nadležnim saborskim tijelima RH.

Vijeće je također obaviješteno da je Etički odbor HOO-a zaprimio prijavu Hrvatskog kluba olimpijaca protiv počasnog predsjednika HOO-a Antuna Vrdoljaka zbog odnosa prema predsjedniku Kluba Zoranu Primorcu nakon jedne skupština HOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.