Mats Wilander uoči Pariza: ”Nadam se da Novak Đoković neće pogoditi nikoga u lice na Roland Garrosu”

Foto: Snimka zaslona

Legendarni bivši švedski tenisač, Mats Wilander, jedan je od najvećih kritičara srpskog tenisača, Novaka Đokovića. Uoči početka Roland Garrosa, koji se ove godine iznimno igra u jesenskom dijelu godine, Wilander je komentirao zbivanja na nedavno odigranom US Openu, činjenicu da je Đoković opravdano izbačen u New Yorku, ali je govorio i o ”velikoj trojci” svjetskog tenisa, Nadalu – Federeru – Đokoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Rogera Federera svi prepoznaju kao elegantnog, opuštenog sportaša. Rafael Nadal je skromni ratnik koji je vrlo strastven. Mislim da je Novak uvijek bio… Što je bio? Osim što je bolji od Nadala i Federera u ukupnom skoru. Da li je dobar momak, tenisač s dobrim smislom za humor? To je nekada bio. Sad ima identitet temperamentnog igrača koji se ponekad ne može kontrolirati u granicama pravila. Meni se to sviđa. Mislim da će se većini navijača svidjeti. Ne kažem da je Novak loš momak, sad nastupa na ivici pravila. To je dobro za igru, dobro je za Novaka. Mislim da ga to pokreće, u smislu ”pogriješio sam, sada ću osvojiti sve. Osvojit ću Roland Garros. Uzet ću 18. trofej i nastaviti trenirati’. Mislim da će događaji iz New Yorka biti nešto najbolje što se dogodilo njegovoj karijeri u posljednjih nekoliko godina”, kazao je za Novosti Mats Wilander, a onda se dotaknuo i priče o diskvalifikaciji na US Openu.

 ”Mislim da će ući s ovim stavom: ‘Pokazat ću svima da se ne moram naljutiti, mogu pobijediti bez toga’. Zapravo, da je osvojio US Open navijači koji vole Federera bi rekli: ‘Ne računa se, Rafa nije sudjelovao i vladala je korona’. Naravno, nadam se da Novak neće pogoditi nikoga u lice na Garrosu. To je bio nespretan i nesretan događaj. Prekršio je pravila i kažnjen je zbog toga. Žena je sada dobro i znamo da se tako nešto ne smije dogoditi ponovno”.

Wilander vjeruje kako bi Đoković osvojio US Open da nije opravdano diskvalificiran…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Mislim da bi pobijedio, ali bi imao problema protiv Dominica Thiema u svakom slučaju. Nisam siguran da je Novak uživao na turniru, on voli igrati pred navijačima. Rafa bi bio zadovoljan i bez publike. On je više čovjek za borbu prsa u prsa. Federer bi se dobro snašao. Kod njega se sve svodi na njega samog i pogađanje dobrih udaraca, pokušaja da se taktički nadmudri protivnik, ali bez strasti i logike. Novak ima jednodimenzionalnu taktiku, mislim da mu to ponekad dosadi: ‘Pobijedit ću ovog momka 6:2,6:2, ali ne želim ostajati ovdje duže nego što li je potrebno’. To se upravo dogodilo u meču protiv Carreño Buste i to ga je živciralo. Novak uživa igrati pred publikom, potrebni su mu navijači kako bi prikazao najbolju igru, da budem potpuno iskren”, poručio je na kraju Wilander.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.