Matteoni: Olmo je bio ključan igrač, sudac nedorastao

Foto: snimka zaslona

Španjolska je u prvom četvrtfinalu Europskog prvenstva izbacila domaćina Njemačku pobjedom 2:1. Nijemci su prvi domaćin koji je ispao već u četvrtzavršnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Već dugo vremena ne vrijedi ona Linekerova da je nogomet igra u kojoj uvijek pobjeđuju Nijemci. Možda je paradoksalno da su u nastavku igrali nešto bolje odprotivnika, a na kraju su dobili gol. Ja mislim da je ključan trenutak bio ulazak u igru Danija Olma. On je po meni bio ključan igrač ovog četvrtfinala, smatra Robert Matteoni.

– Izgledalo je da se možda i Španjolska prerano zatvorila, bez ova dva krilna igrača koji su stvarali pritisak prema naprijed Njemačka ih je uvukla u njihovu polovicu, otvorila sve karte, postigla gol. U jednom trenutku zavladala je potpuna taktička nedisciplina, tek u produžecima smo mogli vidjeti neke obrise igre. Na kraju je Španjolska preuzela malo posjeda i to ih je nagradilo pogotkom na kraju, rekla je Tihana Nemčić Bojić.

Osvrnuo se Matteoni na nesuđenu ruku Cucurelle u 107. minuti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da ovaj sudac nije bio na visini. Nije kaznio Kroosa, koji je imao dva gruba starta na početku, mogli su ti kartoni malo drukčije usmjeriti ovu utakmicu, ali ovdje je neka njegova interpretacija, Englezi imaju neka svoja pravila, drugačije interpretacije i faula i ruke i produžetaka. Englez kao Englez, vjerojatno nije htio niti pogledati snimku i ako su ga zvali, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.