Mavrović nakon pobjede nad Poljacima: Teška i iscrpljujuća utakmica

mavrović
Foto: HNS

Izbornik Marinko Mavrović i strijelac Matej Horvat komentirali su pobjedu Hrvatske protiv Poljske na otvaranju Europskog prvenstva u futsalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u prvom kolu skupine C s 3:1 svladala Poljsku, a još je očekuju dvoboji protiv Rusije i Slovačke.

– Čestitam igračima, nakon deset godina ovo je prva pobjeda. Bila je ovo jako teška i iscrpljujuća utakmica. Moramo priznati da smo prvo poluvrijeme odigrali jako dobro, sa fantastičnim pogotkom Horvata, ali u drugom poluvremenu je poljska ekipa stvorila puno šansi, nametnula se posjedom lopte. Bio je to mentalni pad u igri na čemu moramo poraditi jer znamo da nas sad čeka favorit grupe Rusija koja je u prvom susretu pobijedila 7:1, rekao je nakon utakmice izbornik Mavrović.

– Bilo je jako bitno osvojiti tri boda, što znači da smo ‘živi’ do samog kraja utakmica u grupi, odnosno do utakmice sa Slovačkom i sve je u našim rukama. Čestitke igračima još jednom, dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija je favorit, ali nakon pobjede nad Poljacima naraslo je samopouzdanje igrača.

– Rusija je veliki favorit, i jedan je od favorita za osvajanje prvenstva. Sigurno je da se nećemo predati. Izaći ćemo maksimalno sa željom da dobijemo tu utakmicu uz veliki respekt prema Rusima, ali dok god postoji šansa, zašto ne probati biti prvi u skupini i izboriti četvrtfinale, rekao je Mavrović.

Horvat: ‘Najbitnije je da smo pobijedili, izvukli i odigrali jako dobru obranu’

Hrvatskoj je početno vodstvo donio Matej Horvat prekrasnim pogotkom u osmoj minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Meni je jako drago da sam ja zabio taj gol i pomogao na taj način. Mislim da je najbitnije da smo pobijedili i pobjedom otvorili turnir. Okrećemo se utakmici s Rusijom, rekao je Horvat.

– Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme. U početku je prvih 5-6 minuta vladala pozitivna trema među nama i trebalo je da nas malo probije. Drugo poluvrijeme kao da smo se zadovoljili tim rezultatom 3:1 i nismo zadovoljni kako smo odigrali drugo poluvrijeme, ali najbitnije je da smo pobijedili, izvukli i odigrali jako dobru obranu, kaže strijelac Horvat.

Rusi su sljedeći protivnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Gledam ove ostale utakmice i ne možemo reći da je netko nekoga lagano dobio. To se i danas moglo vidjeli, nismo ni mi Poljake lagano dobili. Rusija je sigurno favorit naše skupine, imaju vrhunske igrače, Slovačka je nominalno slabija, ali neće nam biti lako protiv nikoga, dodao je hrvatski reprezentativac, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.