Site icon narod.hr

Mediji: Grk osumnjičen za ubojstvo pušten na slobodu, preko 100 BBB-a i dalje u zatvorima

ozljedu navijač

Foto: snimka zaslona

Grčki medij lawandorder.gr tvrdi kako je 35-godišnji grčki navijač, čiji je DNK nađen na nožu kojim je ubijen Michalis Katsouris, pušten na slobodu uz dva restriktivna uvjeta. U isto vrijeme preko 100 pripadnika Bad Blue Boysa (BBB-a) i dalje je u grčkim zatvorima, iako im krivnja nije dokazana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženik je danas u istražnom uredu se izjašnjavao o drugim optužbama vezanim uz njegovo sudjelovanje u incidentima u New Philadelphiji- Prekršaji za koje ga se smatra krivim su eksplozija, posjedovanje eksploziva, napad (prekršaj sportskog zakona) i opasne tjelesne ozljede.

> Potpuni preokret: Na nožu kojim je ubijen navijač AEK-a pronađen DNK uhićenog grčkog huligana

Nakon što je priznao krivnju, izrečeni su mu restriktivni uvjeti zabrane napuštanja zemlje, obvezno javljanje u policijsku postaju dva puta mjesečno te obvezna prisutnost u policijskoj postaji svog područja ako dođe do tučnjave.

Po pitanju DNK uzorka, koji je pronađen na nožu kojim je ubijen navijač AEK-a, informacije pokazuju da se očekuje da će istražitelj zatražiti daljnju analizu DNK i žrtve i 35-godišnjaka. 35-godišnjak tvrdi da nije umiješan u slučaj ubojstva Michalisa Katsourisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, grčki nogometni huligan koji je osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017., uhićen je prošlog tjedna, u četvrtak, kako bi odslužio kaznu. Prošli je tjedan bilo najavljeno da će ga vlasti ispitati i zbog moguće upletenosti u smrt Mihalisa Katsurisa, navijača AEK-a zbog čijeg je ubojstva stotinu BBB-a još u zatvoru u Grčkoj.
> Plenković poručio da ga BBB nisu pitali o odlasku u Grčku: Je li ga itko pitao za odlazak u Zambiju?

Grčki mediji navode da se radi o Aristidisu Deliosu (35). Njegovi odvjetnici kategorički negiraju da je upleten u Katsurisovo ubojstvo.

Delios je uhićen kako bi odslužio kaznu za tučnjavu u Volosu prije šest godina, kad je teško ozlijeđeno 15 ljudi u sukobima navijača AEK-a i PAOK-a.
Kako navode grčki mediji, on je bio među sudionicima tučnjave između navijača Dinama i AEK-a u kolovozu ove godine kad je ubijen Katsuris. Čak je bio ispitan kao svjedok i pušten, javlja Jutarnji list.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version