Milan Badelj otkriva kako je u Firenci zbog koronavirusa: ‘Moglo bi se opisati kao reset nekog života na koji smo se naviknuli’

Foto: fah

Milan Badelj igra za Fiorentinu, a upravo je tamo bilo čak 10 zaraženih u klubu i morali su u samoizolaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu pričati o situaciji u trgovinama ili na ulicama, jer ih, doslovce, nisam vidio ni osjetio. Sve što znam pratim putem medija i poruka. Čak i osnovne stvari rješavaju se direktno i beskontaktno; svježe povrće i voće nabavljamo putem poznanika, dok je klub osigurao da nam na vrata stalno stižu preostale potrepštine. Baš smo, dakle, zatvoreni, ali to je u ovoj groznoj situaciji i jedino normalno i logično. Živjeti neodgovorno i riskirati druge živote krajnja je besmislica i potpuna neodgovornost”, kaže Badelj za Sportske novosti.

“Mislim da je supruga u ovom periodu naučila o nogometu više nego cijeloga života, baš kao i ja o glazbi – smijemo se, zapravo hrabreći se, znajući da ovo jednom mora proći. No, dok se ne nađemo na mjestu s kojeg puca malo drukčiji pogled na život, istina je, svemu pristupamo zdravo za gotov”, rekao je.

“U jednom su času ovi stariji bacili priču na humor, jer kako ćemo uopće drukčije preživjeti, pa su govorili kako je Firenza zadnji put ovako pusta bila za ferragosto prije 60-ak godina. No, šalu na stranu, grozno je što se događa ovdje, i što i dalje traje. Ne znam koliko to ima direktne veze s mediteranskim, opuštenim mentalitetom, no virus je stigao naglo i poharao Italiju, koja, nažalost, nema dovoljno kapaciteta ni respiratora da se s time adekvatno bori. Ta bespomoćnost u situaciji koja izmiče kontroli najgori je osjećaj, jer moraš se boriti, a nedostaje ti resursa. I, naravno, uza sve to, zabrinutost raste, osjećaj je grozan. Jer, kad sve ovo završi, kaj će uopće ljudima ostati? Sad je borba, naravno, sad je jedino logično da je sve zatvoreno i da porazimo taj virus, no potom slijedi niz pitanja: što će biti s državom, što će biti s gospodarstvom, ekonomijom, turizmom…? Posljedice će biti strašne, gubici enormni, a sve ćemo to, vjerojatno, osjećati godinama. I zato su ljudi zabrinuti, zbog te neizvjesnosti koja tek slijedi…”, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da sve ovisi o tome koliko će sve ovo trajati. Hipotetski mogu nagađati koliko će se manjak priljeva odraziti na nogomet. No, da hoće, sigurno hoće. Mogao bih to usporediti s drugim granama i hrpom malih i srednjih firmi koje čeka potpuna neizvjesnost, gubici posla, nezaposlenost, u neku ruku, i reset nekog života na koji smo se naviknuli. Da pitaš mene, primjerice, nogomet bez gledatelja nema dušu, nema nikakvog smisla. No, ako je potrebno zbog više sile i bolje, prihvatljivije budućnosti odraditi sezonu do kraja pred praznim gledalištem, onda učinimo to. Nema sumnje da slijede mjere štednje i u nogometu, baš kao i u svemu drugom. U Fiorentini još nismo razgovarali o smanjenju plaća, no teško je očekivati da će nekoga to zaobići. Doći ćemo do tog trenutka, i onda će svatko od nas morati preispitati i samoga sebe. Pokazat će se razni ljudski karakteri u reakcijama na novonastale okolnosti. Nogometno gledajući, kažem bez velikih i potrebnih analiza, mislim da je ključno sačuvati te srednje i male klubove, jer veliki će sigurno naći način da prežive”, pojašnjava financijsku situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.