Mišković: ‘Osnivanje Superlige je za nas manje države katastrofalno’

Foto: fah

UEFA se bori kako spriječiti Superligu, a ujedno je predstavila novi format kojeg je Izvršni odbor odobrio za klupska natjecanja od sezone 2024./25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što bi za hrvatski nogomet značilo da krene Superliga, a koliko vrijedi nove UEFA-ina shema, za Sportske novosti govorio je Damir Mišković, dopredsjednik HNS-a i prvi čovjek Rijeke.

“Osnivanje Superlige je za nas manje države katastrofalno. Napravit će još veći jaz između bogatih i ostalih koji smo daleko od svega toga. Financijski i po bilo kakvoj moći. Potrebno je naći kompromis jer nogomet postoji i u manjim državama”, rekao je Mišković.

” Na kraju ti veliki klubovi uzimaju igrače od nas. Dakle, nužan je dogovor da i do drugih dođe neki novac. Ili će nogomet u manjim državama postajati sve manji, čak simobličan. Već nekoliko godina govorim da u Hrvatskoj ide prema amaterizmu, koliko god ovog časa prvenstvo izgledalo odlično. Bez sponzora, gledatelja i TV prava nogomet u našoj državi i regiji nije dobro i može biti samo gore”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čak i da se dogodi Superliga, ne mogu bogati sve pokupiti. UEFA mora napraviti kvalitetno natjecanje i za ostale. Ključno će biti koliko će UEFA uspjeti zadržati sponzora i koliki će biti njezin kolač. Ako će se veliki kolač dijeliti samo na bogate klubove, a UEFA izgubi sponzore i mi ostalih 98 posto nećemo biti dio pozitivne priče, bit će jako teško. Svake godine sve gore i gore. UEFA je naša krovna organzacija i čekamo što će ona napraviti. Očekujem kad se Davor Šuker, član IO-a UEFA-e vrati iz Švicarske da mi malo bolje objasni sve što se događa”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.