Moćni Brazil prošetao do četvrtfinala i dolazi Hrvatskoj

Foto: fah

Hrvatska je osigurala četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru pobjedom nad Japanom nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Izabranici Zlatka Dalića doznali su u ponedjeljak navečer da će im suparnik u petak 9. prosinca od 16 sati po srednjeeuropskom vremenu, biti reprezentacija Brazila. Seleção je izbacio Južnu Koreju s uvjerljivih 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil je sve dvojbe oko prolaska riješio u prvom poluvremenu kada su mrežu Korejaca tresli Vinicius (7), Neymar (13-11m), Richarlison (29) i Paqueta (36). U nastavku je Seung-Ho Paik (76) ublažio poraz Južne Koreje.

Brazilska nogometna legenda Pele večeras je iz bolnice navijao za reprezentaciju svoje zemlje.

Godine 1958. hodao sam ulicama razmišljajući o ispunjenju obećanja koje sam dao svom ocu, napisao je trostruki osvajač Svjetskog prvenstva na svom Twitteru, uz fotografiju tada 17-godišnjeg Pelea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znam da su mnogi sada dali slična obećanja i također traže svoje prvo Svjetsko prvenstvo. Gledat ću utakmicu iz bolnice i navijat ću za svakog od vas. Sretno, dodao je Pele u poruci koja je dodatno motivirala Brazilce, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.