Modrić i Mandžukić tri godine nisu razgovarali, a onda se sve promijenilo…

Foto: fah

Strani mediji pišu o odlasku Marija Mandžukića u mirovinu. Marca ke podsjetila na dio autobiografije Luke Modrića u kojem kapetan hrvatske reprezentacije priča o prekidu odnosa s Mandžukićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mario je poseban tip. Nekad djeluje mrzovoljno, ali češće je raspoložen. Tko ga ne pozna dobro, pomislio bi da je stvarno i pretežno mrgud. Sve to vrijeme Marija znam kao odličnog dečka s velikim srcem”, prisjetio se Modrić, dodavši da su njih dvojica zajedno prošli kroz mnogo toga u reprezentaciji prije nego se dogodio nesporazum.

“Na gostovanju na Islandu, kada smo se u doigravanju borili s njima za odlazak na SP u Brazil, sreo sam se s Mandžukićem ispred hotelskog lifta i rekao sam mu: ‘Ajde, Mario, idemo dana jako.’ Onako kako se vrlo često igrači međusobno bodre i potiču. Mandžukić me iznenadio svojom reakcijom i rekao: ‘Samo ti sebe gledaj, pusti mene.'”, piše.

“Učinilo mi se da je u pitanju neko trenutačno neraspoloženje. Kao da se nešto durio na mene, a tome nisam mogao naći logično objašnjenje. S Marijem sam uvijek imao dobar odnos. Bili smo u stalnom kontaktu sve do tada. Onda je nastala tišina, odnos je zahladio. Da mi je današnja mudrost, bio bih to raščistio odmah ili, u najgorem slučaju, na sljedećem okupljanju reprezentacije. No bio sam i ja prkosan. Kad se dva teška karaktera nađu u kratkom spoju, energija nestane. Meni je, iskreno rečeno, bilo krivo, ali nisam htio povući prvi potez. Očito nije ni on”, naveo je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnos se počeo e popravljati tek prije Svjetskog prvenstva u Rusiji.

“On je osoba s kojom bih išao u svaku borbu. Što god bilo, znam da će dati sve, da će ti čuvati leđa i da te nikad neće izdati. Dočekao sam pravi trenutak i inicirao razgovor. Htio sam mu reći koliko mi je žao što nemamo više blizak odnos. Zanimalo me koji je uzrok tome da više od tri godine komuniciramo isključivo kolegijalno. Razgovarali smo otvoreno i svakim trenutkom kao da se topio led između nas, problem koji je nastao ni iz čega.

‘Nisam se durio na tebe, mislio sam da se ti duriš na mene’, rekao mi je. Između nas je ponovno prostrujala pozitivna energija”, zaključio je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.