Modrić: ‘Nema razloga za paniku, Hrvatska će opet biti moćna’

Foto: HNS

– Nema razloga za paniku, Hrvatska će opet biti moćna, naglasio je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić na novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg ogleda protiv Portugala u Ligi nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nema razloga za paniku, kada ćemo svi biti zdravi i zajedno Hrvatska će opet biti moćna, istaknuo je Modrić dodavši: – Jednostavno, dogode se utakmice u kojima nisi na pravom nivou. Izbornik pokušava pronaći neka nova rješenja, nove igrače da vidi na koga može računati. Normalno je kad se isprobavaju igrači da ima oscilacija.

Naglasio je kako se osjeća sjajno i kako je spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Spreman sam, vjerujem da ću to i pokazati na terenu. Kada igram više utakmica u nizu se osjećam bolje, dodao je.

Vlasnik Zlatne lopte je otkrio kako još uživa u nogometu, svjestan kako to neće trajati još dugo.

– Uživam u nogomet, nogomet je moj život. Nisam izgubio motivaciju. Želim uživati u svakoj utakmici i svakom treningu, znam da to neće još dugo trajati. Kada dođeš do jedne razine, ne želiš to ispustiti. Svi uspjesi te dodatno motiviraju, naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je o čemu je razgovarao s Cristianom Ronaldom, bivšim suigračem iz Real Madrida.

– Drago mi je da smo se vidjeli nakon dugo vremene. Vežu nas mnoge lijepe uspomene i bilo bi je drago što smo malo porazgovarali.  Pričali smo o svemu, prisjetili smo se stvari iz Reala, da ne ulazim previše u detalje. Bio je to običan razgovor, kazao je Luka pohvalivši našeg idućeg suparnika.

– Portugal ima puno mladih i talentiranih igrača uz nekoliko starijih i iskusnih. Pokazali su da su sigurno jedna od jačih ekipa na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom je ponovio kako je igranje za reprezentaciju dovoljan motiv.

– Samo igranje za reprezentaciju je dovoljna motivacija, posebno ako igraš protiv Portugal. Ako to nismo u stanju, onda niti ne trebaš biti ovdje. Jedino uz maksimalno zalaganje moći ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Moramo zaboraviti Švedsku i okrenuti se prema sutra. Moramo biti kompaktni i agresivniji.

Modrić je istaknuo kako igranje na Poljudu bez gledatelja neće biti nikakva prednost za Vatrene.

– Teško je da će igranje na Poljudu biti neka velika prednost, bez obzira gdje se igra kad nema gledatelja. nema tu neke prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan svjetskih doprvaka osvrnuo se i na jedan veliki problem hrvatskog nogometa. Nedostatak kvalitetnih stadiona.

– Nažalost, mi nemamo stadione kao druge zemlje. Meni je užitak igrati na Maksimiru, Poljudu, Rijeci, Osijeku, ali Hrvatska zaslužuje bolje stadione, posebno kada se zna koliko je nogomet promovirao zemlju. Bilo bi lijepo da se to napravi, barem za iduće generacije, poručio je Modrić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.