Mogu se u Parizu ljutiti koliko god hoće: Real je momčad, PSG to još uvijek nije…

Foto: Twitter

Real Madrid je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Santiago Bernabeu svladao pariški PSG 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica koja se dugo očekivala otišla je zasluženo na stranu kraljevskog kluba, koji je, za razliku od PSG-a, pokazao karakter, doduše, imao je dosta sreće te nerijetko prisutnu naklonost sudaca. Međutim, svemu tome unatoč, čak i bez obzira na silna ulaganja vlasnika pariškog kluba, uvjerljiva pobjeda Reala nikoga nije pretjerano iznenadila.  Naime, momčad se, za razliku od igrača, ne može kupiti. Trebat će nekoliko sezona da PSG postane momčad, pod uvjetom da ostanu zajedno na okupu, što je malo vjerojatno ako ove sezone ne uspiju.

Mnogi će se složiti da je Real, bez obzira na lošije rezultate ove sezone, kao najbolji europski klub svih vremena, za razliku od skupa na brzinu ”privedenih” zvijezda PSG-a, još uvijek momčad, s iskustvom, koja zna što hoće, a onda to zna i realizirati. pa čak i ako ne blista i ne igra na razini na kojoj je do prije nekoliko mjeseci igrala. To je glavni razlog poraza, pa čak i debakla PSG-a, čiji su vlasnici pokupovali sve što se moglo kupiti na nogometnom tržištu, ne mareći pritom za cijenu.  Sve osim finala Lige prvaka za PSG ove sezone bio bi, pišu neki francuski mediji, neuspjeh, međutim, Real je još uvijek Real, dva gola prednosti teško je protiv Reala nadoknaditi, pa čak i ako imate na svojoj strani Neymara, Cavanija i brojne druge zvijezde.

Ogorčenje koje vlada u Parizu, i koje je potencirao trener PSG-a Unai Emery, zapravo je tek pokušaj da se stvari zamaskiraju, pokušaj stvaranja alibija, kako pred navijačima, tako prije svega pred gazdama, koje financiraju cijeli ovaj sve manje pariški nogometni ”konglomerat.” Gazde traže rezultate, ispadanje u ranoj fazi Lige prvaka ih ne može zadovoljiti, kao ni naslov prvaka Francuske. Naime, sve su to mogli ostvariti i s puno manje ulaganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski sudac Gianluci Rocchi je pomogao Realu, namjerno ili ne manje važno, no, za uvjerljivi poraz PSG je sam kriv, kao što je kriv Real te prije svega Ronaldo jer nisu ranije osigurali pobjedu kada su promašili nekoliko prilika koje igrači Ronaldovog tipa ne bi smjeli promašivati.

“Drugi gol su zabili nakon vjerojatnog prekršaja (na Kimpembeu). Još kad dodate Ramosovu ruku za koju nije suđen jedanaesterac, stvari postaju gadne. Nisam još vidio usporenu snimku, ali ako je igrao rukom, trebali smo dobiti penal”, rekao je trener Emery. Usporene snimke pokazuju da je Sergio Ramos igrao rukom te je loptu zaustavio na putu u okvir gola i to kod rezultata 1:1, dogodilo se to u 55. minuti.  Ronaldo je, prema tvrdnjama trenera PSG-a, što dobrim dijelom pokazuje i snimka, napravio očiti prekršaj na Kimpembeu prije pogotka za 2:1. Drugim riječima, PSG je oštećen, međutim, to im neće moći puno pomoći ako ispadnu prije proljeća.

Real je, kako smo rekli, imao naklonost sudaca, no, to je ono na što su već navikli protivnici Reala i na što se očito moraju pripremati kad idu na noge kraljevima u Madrid. Tradicija se izgleda nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li, s obzirom na 3:1 iz prve utakmice, gotovo čak i prije pariškog uzvrata? Naravno da nije, zna do i iskusni Zinedine Zidane, i sam proslavljeni bivši nogometaš, kome je sasvim sigurno jasno da dva gola igrača PSG-a, s obzirom na klasu, mogu zabiti svakome, pa i njegovoj momčadi, čak i ako sami nisu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.