Moldavija odbila Dinamo, Kastrati ne putuje na ogled sa Šerifom

Foto: fah

Nogometaši Dinama neće moći računati na Lirima Kastratija u prvom dvoboju play-offa Lige prvaka protiv Šerifa jer mu Moldavci nisu željeli odobriti vizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kastrati je državljanin Kosova, a Moldavija je odbila dati mu vizu jer ta država ne priznaje Kosovo kao neovisnu državu. Nakon odbijanja Moldavaca, iz hrvatskog prvaka obratili su se Uefi tražeći od krovne nogometne organizacije da reagira i pokuša uvjeriti Moldavce da promijene odluku.

GNK Dinamo dobio je odgovor od moldavske države u kojemu navodi da se Kastratiju ne može odobriti ulazak u zemlju. Priopćenje hrvatskog prvaka donosimo u cijelosti.

“Ovim putem obavještavamo javnost i navijače o tome da je GNK Dinamo prema Moldaviji prije nekoliko dana uputio zamolbu da moldavska država igraču prve momčadi Dinama Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova, odobri izdavanje vize za ulazak u Moldaviju s ciljem sudjelovanja igrača u utakmici play-offa UEFA Lige prvaka između Sheriffa i Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon intenzivnih kontakata kluba s Hrvatskim nogometnim savezom i UEFA-om, u nedjelju smo dobili odgovor da moldavska država ne može odobriti ulazak igrača Lirima Kastratija u Moldaviju.

GNK Dinamo izražava žaljenje zbog toga što igrač prve momčadi nije dobio pozitivan odgovor u kontekstu putovanja u Moldaviju kao igrač GNK Dinamo na službenu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka te što angažman HNS-a te UEFA-e kao krovne europske nogometne organizacije također nije rezultirao pozitivnim odgovorom.

Igrač Dinama nažalost zbog političkih razloga nije dobio mogućnost doći u priliku realizirati svoje sportske ciljeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujemo Hrvatskom nogometnom savezu, UEFA-i te nogometnom savezu Moldavije na uloženim naporima u rješavanju ovog problema”, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.