Mostarski Zrinjski rutinski do 2. pretkola Europske lige

Foto: Facebook

Nogometaši mostarskog Zrinjskog rutinski su slavili protiv Differdangea za drugo pretkolo Europske lige, iako u početnoj fazi susreta nisu igrali baš najbolje. Naime, do sredine prvog poluvremena igrala se uspavanka koja je gostima iz Luksemburga itekako išla na ruku, međutim, u završnici prvog dijela sve je ipak došlo na svoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva poluprilika na utakmici za Zrinjski došla je tek u 25. minuti, pucao je Bilbija, no lopta je otišla preko gola. Dvije minuta nakon toga zaprijetili su gosti preko Bucha, srećom, ostalo je 0:0. Mostarska je momčad tek u 38. minuti slomila otpor upornih gostiju, Mašić je  asistirao za Bilbiju koji je s nekih sedam metara pogodio nebranjeni dio mreže za 1:0. Dvije minute poslije Zrinjski je povećao prednost na 2:0, kapetan momčadi iz Luksemburga Franzoni napravio je veliku pogrešku, loptu je poslao do Filipovića, koji je sjajno prebacio golmana Differdangea za 2:0.

U drugom poluvremenu, a s obzirom kako je puno toga bilo riješeno, igralo se u nešto sporijem ritmu, bilo je jasno kako je ostatak susreta tek formalnost te da momčad iz Luksemburga ne može ozbiljno nauditi Zrinjskom. Ipak, točku na ”I” u ovom susretu stavio je debitant u dresu Zrinjskog Josip Ivančić.

Naime, u 80. minuti Bašić je sjajno uposlio Ivančića koji je uspio pogoditi za 3:0 i za prvi gol u dresu novog kluba, samo pet minuta bilo mu je potrebno za takav podvig. Susret je hercegovački klub priveo rutinski kraju te je posve zasluženo i očekivano slavio s 3:0, tako su Mostarci osigurali mjesto u drugom pretkolu Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska liga, 1. pretkolo:

Zrinjski – Differdange 3:0 (Bilbija 38′, Filipović 40, Ivančić 80′)

Zinjski: 3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić, Tičinović, Jakovljević, Barbarić, Stojkić, Trebotić, Enin, Filipović, Bilbija, Todorović, Mašić.

Differdange: 0

Straus, Franzoni, Brusco, De Taddeo, Lempereur, Pereira, Balde, Gulluni, Joachim, Buch, Goncalo Almeida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.