Moto GP: Rins u zadnjim metrima oteo pobjedu Marcu Marquezu

Foto: fah

Španjolski 23-godišnji motociklist Alex Rins (Suzuki) pobjednik je vrlo dramatične utrke u MotoGP razredu na Velikoj nagradi Velike Britanije u Silverstoneu, gdje je u posljednjim metrima uspio prestići aktualnog svjetskog prvaka Marca Marqueza (Honda) i oteo mu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marquez je na sličan način izgubio prvom mjesto i prije dva tjedna na Velikoj nagradi Austrije, kad ga je u zadnjem zavoju prestigao Talijan Andrea Dovizioso (Ducati) koji je, nažalost, ozlijeđen u sudaru već na početku utrke, kad je svojim motociklom naletio na palog Francuza Fabia Quartarara (Yamaha).

Iza Rinsa i Marqueza ciljem je prošao još jedan Španjolac Maverick Vinales (Yamaha).

Unatoč još jednoj izgubljenoj pobjedi u završnici utrke, Marquez se još više približio šestom naslovu svjetskog prvaka, jer sedam utrka prije kraja sezone ima 250 bodova, čak 78 više od drugoplasiranog Doviziosa i 101 više od trećeplasiranog Rinsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća utrka Svjetskog prvenstva na rasporedu je 15. rujna u Misanu, gdje će se motociklisti boriti za Veliku nagradu San Marina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.