Može li Stanko Poklepović ‘ probuditi’ potencijal u Hajduku?

Foto: www.hajduk.hr

Tomislav Ivković i Lokomotiva dočekuju poljuljanu momčad splitskog Hajduka u sklopu 22. kola MAXtv Prve lige. Hajduk dolazi na ovo gostovanje predvođen novim/starim trenerom Stankom ‘Špacom’ Poklepovićem, čovjekom koji je došao ‘ugasiti požar’ na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva ulazi u susret puna optimizma iako je u zadnje vrijeme (posebno u vrijeme Tudora op.a.) bila redovita mušterija Hajduka. Razlog optimističnim očekivanjima dolazi nakon velike pobjede nad Pjesnicima u posljednjem kolu, gdje su potopili momčad Zagreba sa 6:0.

Tomislav Ivković zna da bi s tri nova boda preskočili Hajduk na ljestvici, no dodaje kako bi bili zadovoljni i s remijem u ovom susretu:

“Kao i svaki put do sada, bit će ovo susret s dosta emocija i uz veliki naboj. Hajduk trenutno ne izgleda dobro, ali Stankon Poklepović pokušati će svojim znanjem i šarmom okrenuti njihovu sezonu. Naša utakmica protiv Zagreba bila je jako dobra, ali to će nam malo značiti ako to ne potvrdimo danas. Želimo pozitivan rezultat, a to je najmanje jedan bod” – rekao je trener Lokomotive, Tomislav Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokosima će nedostajati razigravač i ‘motor momčadi’ Domagoj Pavičić koji je vraćen u Dinamo. Zanimljivo će biti vidjeti nastup nekadašnje velike nade Hajduka, Franka Andrijaševića u dresu Lokomotive protiv svojeg kluba.

‘Špaco’ je doveden kako bi ‘ugasio požar’ na Poljudu. Pri tome mislimo na rezultatsku mini-krizu očitovanu u derbiju kontra Rijeke, ali i podigao momčad psiho-fizički jer količina borbenosti i zalaganja koju smo u redovima Bijelih vidjeli na Kantridi nije dovoljna ni za plesat balet.

Iskusan nogometni lisac kao što je Poklepović zasigurno može preporoditi ovu momčad, a dosadašnji rekordi kontra Lokomotive idu u prilog Hajduku. Splićani na ovo gostovanje dolaze bez kartoniranog Sušića, no treba vidjeti koliko će njegov izostanak biti zapravo i hendikep za Bijele. Pišemo to iz ugla njegovog mogućeg odlaska na ljeto, potom iz perspektive davanja prilike Vlašiću/Baliću na toj poziciji i posljednje utakmice, koju je Tino Sven Sušić odigrao dosta loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avdija Vršajević i Anton Maglica vratili su se u puni pogon i to je pozitivna vijest na navijače Bijelih, kojih će i ovog puta biti daleko više nego li Lokomotivnih na kvadrat. Hajduku treba pobjeda za bijeg od direktnog konkurenta, za mir u kući i za psihološko punjenje baterija. Vidjet ćemo može li ‘Špaco’ to i ostvariti u svom prvom nastupu…

MAXtv Prva liga, 22. kolo, stadion: Kranjčevićeva, 15.00:
Lokomotiva: Sluga, Bartolec, Mrčela, Prenga, Gržan, Leko, Bručić, Šovšić, Andrijašević, Doležal, Kolar
Hajduk: Kalinić, Vršajević, Maloča, Milović, Pejić; Caktaš, Vuković; Maloku, Maglica, Vlašić; Gotal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.