Nakon osvajanja Oceanovih sedam, Mravince dočekale svoju junakinju – Dinu Levačić

Solin, 22.03.2023. - Doček Dine Levačić, daljinske plivačice koja je preplivala 23 kilometra širok Cookov prolaz na Novom Zelandu, čime je postala 23. osoba u svijetu i prva iz Hrvatske koja je preplivala svih sedam velikih svjetskih maratona koji se nazivaju Oceanovih sedam. Na fotografiji Dina Levačić. foto HINA/ Ivan IVANOVIĆ/ ml

Hrvatska daljinsku plivačicu Dinu Levačić, koja je nedavno preplivala 23 kilometra dug Cookov prolaz u Novom Zelandu, u srijedu je Mravincima kod Solina u prepunom parku priređen svečani doček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dina Levačić je plivanjem kroz Cookov prolaz završila preplivavanje svih sedam velikih svjetskih plivačkih maratona nazvanih Oceanovih sedam, što je globalni pothvat u kojem je ona 23 osoba kojoj je to uspjelo. Ona je i najmlađa daljinska plivačica koja je preplivala Oceanovih sedam.

Na dočeku u Mravincima, gdje živi s roditeljima, kao dobrodošlica istaknuti su višemetarski transparenti na kojim pisalo “Dina, ponos našeg mista” i “Dina naša oceanska kraljica”.

Nastupile su mažoretkinje, a održana je i bakljada.

Dina je na dočeku istaknula kako su zadnjih šest godina, koliko je trajalo njeno preplivavanje Oceanovih sedam, bili “posebna avantura koju će pamtiti cijelog života”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Levačić najmlađa žena u povijesti koja je preplivala Oceanovih sedam

– Moje ime stoji uz te rezultate ali postoji mnoštvo ljudi koji su mi pomagali, rekla je Dina.

Željana Levačić, Dinina majka, istaknula je kako presretna što je njena Dina ostvarila svoj san preplivavajući Oceanovih sedam.

– Sad i zastava Hrvatske stoji među zastavama onih zemalja čiji su plivači preplivali Oceanovih sedam, kazala je Željana.

Oceanovih Sedam je izazov u daljinskom plivanju koji se sastoji od preplivavanja sedam prijelaza na otvorenom moru ili sedam plivačkih maratona. Uključuje Sjeverni kanal između Irske i Velike Britanije, La Manche između Velike Britanije i Francuske, Gibraltarska vrata između Španjolske i Afrike, prolaz Tsugaru u Japanu, prolaz Molokai na Havajima, prolaz Catalina u Kaliforniji te Cookov prolaz između Južnog otoka i Sjevernog otoka na Novom Zelandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.