Levačić najmlađa žena u povijesti koja je preplivala Oceanovih sedam

Foto: fah

Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić preplivala je 23 kilometra širok Cookov prolaz na Novom Zelandu, čime je postala 23. osoba u svijetu i prva iz Hrvatske koja je preplivala svih sedam velikih svjetskih maratona koji se zajedno nazivaju Oceanovih sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, iz skupine Velikih Sedam plivačkih maratona ona je prije preplivala šest: prolaz Catalina u Kaliforniji, kanal La Manche u Europi, prolaz Molokaʻi na Havajima, Tsugaru u Japanu, Gibraltarska vrata i Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske.

Ovim je uspjehom ujedno proslavila svoj 27. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.