Mršić: Moj status? Isti je kao i prije turnira

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je u polufinalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Splitu od Njemačke 86:76.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitke Njemačkoj na plasmanu u finalu. Zasluženo su pobijedili, ali čestitam i svojim igračima. Odigrali smo najbolju utakmicu na turniru, ali u zadnjih pet minuta nismo imali svježine i nismo donosili dobre odluke. Bili smo statični i nismo dovoljno brzo išli s loptom. Naletjeli smo na dobru momčad koja ima šest euroligaških igrača, dva NBA igrača, bili su brži i svježiji te zasluženo pobijedili, rekao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić.

– Atmosfera je stvarno bila dobra, izvlačili su navijači za nas zadnje atome snage. Hvala im na tome, pohvalio je Mršić navijače.

– Moj status? Isti je kao što je bio i prije turnira, odgovorio je hrvatski izbornik na pitanje o svojoj budućnosti na klupi Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod naših suparnika najefikasniji je bio Maodo Lo sa 29 koševa i osam asistencija.

– On je odličan igrač, na pragu je NBA lige. U prvoj četvrtini je zabio 18 koševa. Kasnije smo ga čuvali normalno, do kraja je u 30 minuta zabio 11 koševa. Imali smo i mi Bojana koji je zabio 38 koševa, dodao je hrvatski izbornik.

Henrik Rodl, njemački izbornik, bio je ponosan predstavom svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znali smo da će biti teška utakmica. Hrvatska je igrala bolje nego u prve dvije utakmice, ali svaki put kad smo zaostajali, znao sam da će netko povući i vratiti nas u igru. Ovo je posebna grupa igrača. Veoma sam ponosan na svoju momčad, rekao je njemački izbornik.

– Već dugo nismo imali navijače na utakmici. Hrvatska je poznata po dobrim navijačima, zbog toga je i sama utakmica zabavnija, kad su navijači na tribinama, dodao je Rodl, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.