Cvitanović: “Što prvenstvo odmiče, ritam i energija igrača su drugačiji”

Foto; snimka zaslona

Nogometna reprezentacija Danske izborila je plasman u polufinale Europskog prvenstva nakon što je u četvrtfinalnom ogledu u Bakuu pobijedila Češku s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj su u emisiji Europeo komentirali HRT-ovi stručni komentatori Igor Cvitanović i Mario Carević.

– Jako je bitno otvaranje utakmice, Danci su ju fenomenalno otvorili ranim pogotkom, zabili su onda još jedan, a do kraja su uspjeli iskontrolirati tu utakmicu mada su Česi bili opasni, rekao je Carević.

– Tko bi povjerovao da će Danska nakon prva dva poraza u grupi i onoga što se dogodilo s Christianom Eriksenom, ovako daleko doći i na ovako impresivan način dalje kročiti u svoje utakmice. Danas nisu bili impresivni, ali su u prvom poluvremenu odradili većinu posla i znalački to sačuvali. I kasnije su Danci imali bolje šanse iz kontri gdje su mogli doći i do uvjerljivije pobjede, rekao je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za Dansku zabili su Thomas Delaney (5) i Kasper Dolberg (42), dok je pogodak za Češku i to već peti na prvenstvu, postigao Patrik Schick (49).

– Nevjerojatno kako je Delaney ostao sam na korneru, komentirao je Carević prvi gol Danaca, a Cvitanović se složio s njegovom konstatacijom.

– Mislim da su se kasnije oni svjesno povukli, jer kad imaš pozitivan rezultat u ovako važnoj utakmici, svjesno se povlačiš i prepuštaš inicijativu protivniku, rekao je Carević. – U drugom poluvremenu Češka je bila dominantna i pokušala kreirati šanse, takva nije bila u grupi, dodao je Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Što prvenstvo odmiče, ritam i energija igrača su drugačiji. Sada je teže stvarati i napadati intenzitetom kojim se igralo na početku turniru. Mislim da ćemo gledati manje lijep nogomet kako će turnir ići kraju, objasnio je Cvitanović.

– U ovoj utakmice obje momčadi pale su fizički, posebno Česi, to su koristili Danci koji su dobro to koristili u izlasku prema naprijed, zaključio je Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.