Europeo: “Nije ovo Španjolska koju smo očekivali i na koju smo naviknuli”

Foto: snimka zaslona

Španjolci, jedni od favorita za naslov, i drugu utakmicu zaredom kod kuće u Sevilli nisu ubilježili pobjedu, a golom Lewandowskog Poljaci su izbjegli postati druga reprezentacija na Europskom prvenstvu koja bi izgubila sve šanse za osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Razočarala me Španjolska, očekivao sam da će oni puno bolje igrati. Favoriti su, igraju doma, u Sevilli, trebali su dobiti tu utakmicu, rekao je Robert Prosinečki u emisiji Europeo pa dodao: – Očekivali smo da Španjolci mogu biti u vrhu. Koliko su god imali posjed i dominirali, mogu primiti gol, a ne dati ga. Poljaci su zasluženo osvojili bod. Nije ovo Španjolska koju smo očekivali i koju smo gledali prijašnjih godina. imali su posjed, ali očekujemo puno više šansi i prodora 1 na 1.

Španjolska je povela preko Alvara Morate (25), a izjednačenje Poljskoj donio je jedan od najboljih golgetera na svijetu Robert Lewandowski (54).

– Dvije šanse, jedan gol, to je Lewandowski. Velika kvaliteta i inteligencija, na kraju da fenomenalan gol glavom. Ostavlja Poljsku u igri, da su izgubili išli bi doma. Bili bi službeno druga reprezentacija nakon Sjeverne Makedonije koja se oprostila od Eura. Može se svašta dogoditi protiv Švedske, dodao je Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska u 58. minuti nije iskoristila penal. Kazneni udarac izveo je Gerard Moreno, koji je izborio penal, ali je pogodio stativu.

– Dosta se toga okrenulo poslije promašenog kaznenog udarca. Poljaci su se dignuli, kao da im je to dalo dodatnu snagu i elan, i bili su vrlo nezgodni. Neizvjesne utakmice do kraja. Poljaci u igri, Španjolci će se tresti isto do kraja jer su favoriti, nacija očekuje da dođu najmanje u polufinale. Nogomet je nepredvidiv, rekao je Tomislav Ivković.

– Poljaci su poduplali bokove, stajali su blizu, bacali su se na glavu, rezultat im je davao dodatnu motivaciju. Uvijek su se tu negdje šuljali. Svaka neka polukontra je mogla donijeti prevagu i drugi gol koji bi definitivno pokopao Španjolce. Španjolci su pak s izmjenama izgubili dominaciju u posjedu, dodao je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dani Olmo, bivši Dinamov igrač, za Španjolce je igrao do 62. minute.

– Olmo nije bio danas kao prošlu utakmicu, danas ga nije bilo. Poljaci su puno čvršći i iskusniji od Šveđana. Čini mi se, kako su danas igrali, da je nemoguće da je Poljska izgubila od Slovačke, kaže Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.