Carević: “Uzdignutog smo čela napustili Europsko prvenstvo”

carević
Foto: snimka zaslona

U emisiji Europeo Mario Carević i Igor Cvitanović osvrnuli su se na jučerašnje utakmice osmine finala, s posebnim naglaskom na poraz hrvatske nogometne reprezentacije od Španjolske nakon produžetaka. Dramatično je bilo i u večernjem dvoboju u kojem je Švicarska izbacila svjetske prvake Francuze boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Švicarska i Francuska za mene jedno veliko iznenađenje s obzirom na kvalitetu Francuza. Međutim, Švicarci su bili kvalitetni i hrabri. Imali su 1:0, nakon toga jedanaesterac, koji nisu realizirali. Zatim su se Francuzi probudili i imali 3:1, no opet su se Švicarci vratili iz mrtvih. Što se nas tiče, gledali smo isto dramu u Kopenhagenu. Na žalost nismo uspjeli, no možemo biti ponosni i uzdignutog čela smo napustili prvenstvo, rekao je Carević.

Bila je to “luda” utakmica u kojoj su Vatreni poveli, Furija je uzvratila s tri gola u nizu, da bi Hrvatska golovima u 85. i 90+2. minuti uspjela izboriti produžetak. Nažalost, u dodatnih pola sata Španjolska je zabila dva gola za konačnih 5:3.

– Stvarno smo dali svoj maksimum, na žalost, nije išlo. Isto smo se tako vratili iz negativnog rezultata što pokazuje karakter, da smo pravi momci, međutim falilo je i malo sreće u toj završnici, u tim produžecima jer imali smo stvarno dvije velike prilike da odemo na 4:3 i onda mislim da bi sve to drugačije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvitanović je istaknuo kako je Hrvatska opet napravila dobar rezultat.

– Svaki dolazak na Europsko prvenstvo za Hrvatsku je velika stvar. Ne možemo očekivati da ćemo stalno biti na top nivou, ali opet jesmo jer prolazak skupine i ulazak u osminu finala je top rezultat. Za svaku reprezentaciju koju pitate je li sretna s prolaskom grupe, velika većina bi odmah potpisala. Mi moramo biti malo mirniji i spustiti loptu na zemlju. Naravno, uvijek u svemu može biti više, u svemu može biti bolje i u svemu se treba napraviti analiza da se vidi gdje se griješilo i gdje se moglo popraviti stvari, rekao je Cvitanović.

– Generalno, moj je stav da je ovo dobar rezultat za Hrvatsku jer smo u smjeni generacija. Ne zaboravimo da od Rusije nam fale: Subašić, Ćorluka, Rakitić i Mandžukić. Osovina momčadi. Mi to teško možemo nadomjestiti. Imamo dobre kvalitete, imamo mlade igrače koji dolaze, ali treba vremena za sve to. Ponovit ću, moramo biti zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.