Na pomolu sukob srpskog saveza i HNS-a zbog čuda od igrača?

Foto: Facebook FC Red Bull Salzburg

Srpski savez oglasio se o interesu HNS-a za 19-godišnjeg napadača Petra Ratkova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Srbija su, prema pisanju Večernjeg lista, u borbi za čudo od djeteta iz Beograda, 19-godišnjeg napadača Petra Ratkova koji je iz TSC Bačke Topole ostvario transfer u Salzburg vrijedan pet milijuna eura. Tijekom igranja u dvije sezone srpske Superlige u 81 nastupu postigao je 17 i asistirao za šest golova.

Jedno vrijeme je paralelno igrao i srpsku U-21 ligu te u njoj u sedam utakmica postigao šest golova. Nije tajna kako hrvatska A reprezentacija još od Mandžukićeva umirovljenja vapi za pravim, klasnim napadačem, a 19-godišnji centarfor Petar Ratkov okarakteriziran je kao “target man” – strijelac.

Petar Ratkov, rođeni Beograđanin, ima hrvatske dokumente, zato što mu je majka Hrvatica, rođena Vrgorčanka. Tim je intrigantnije i zanimljivije, jer ako posjeduje hrvatsku putovnicu, Ratkov bi mogao nastupati i za – Hrvatsku. Posrijedi je naravno samo teorija, ali i te kako ostvariva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu tome oglasio se direktor srpske reprezentacije Stevan Stojanović i prokomentirao slučaj za tamošnji Kurir.

“Gledamo i znamo što Hrvati rade. Svatko ima pravo gledati najbolje za sebe. U cijeloj toj priči sve najviše ovisi od samog igrača. Gdje on hoće igrati i što on želi. Za Ratkova mogu reći ovo: Dečko se afirmirao u Srbiji, stalan je reprezentativac naše zemlje. Pred njim je lijepa karijera u seniorskoj reprezentaciji Srbije. Petar Ratkov je mlad i kvalitetan nogometaš na kojeg Srbija ozbiljno računa. Pokazali smo to time što je selektiran od strane Saveza i što je prošao sve omladinske selekcije. Trenutno je prvi napadač mlade srpske reprezentacije. Naš stav je jasan, hoćemo sve najbolje u momčadi Srbije. Što veći roster. Sigurno je da će Ratkov dobiti poziv za A selekciju Srbije ako se ukaže prilika”, rekao je Stojanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.