Nacional napada Mamića i Kolindu, ona im odgovorila preko Twittera

Foto: fah, snimka zaslona, montaža narod.he

Nacional na naslovnici donosi tvrdnju da se Kolinda Grabar-Kitarović pristala kandidirati za predsjednicu nakon što joj je Zdravko Mamić kompenzirao visoku plaću koju je ranije primala u NATO-u. Pozivaju se na neimenovani izvor blizak bivšoj hrvatskoj predsjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na te tvrdnje objavljene u Nacionalu na Twitteru je reagirala Kolinda Grabar-Kitarović.

“Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je g. Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzirao moje plaće ili privatne troškove, tijekom predsjedničke kampanje. To su u potpunosti netočni navodi i laži”, napisala je na Twitteru Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi troškovi kampanje financirani su isključivo i jedino putem
@HDZ_HR
, čija sam bila kandidatkinja na predsjedničkim izborima.

Pitam se kome ove objede i lažni navodi idu u korist?”, stoji u drugoj objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Nacional je objavio kako njihov izvor tvrdi da je upravo Mamić potaknuo Kolindu Grabar-Kitarović na kandidaturu za predsjednicu, a kad se ona oko toga kolebala, jer bi kao hrvatska predsjednica imala mnogo manju plaću od one koju je imala kao visoka službenica NATO-a, on joj je tijekom njenog predsjedničkog mandata osigurao iznos koji bi joj pokrio razliku između plaće koju je zarađivala radeći za NATO i plaće koju je zarađivala kao predsjednica. Isti izvor tvrdi kako je Mamić obilno financirao njezinu predsjedničku kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.