Nada je realna, Niko Kovač bi mogao voditi Šimunića u Brazil

Započelo je suđenje hrvatskom nogometnom reprezentativcu Josipu Šimuniću na Sportskom arbitražnom sudu u švicarskoj Lausannei. Naš reprezentativac kojeg je krovna svjetska nogometna organizacija kaznila s deset utakmica zabrane nastupa zajedno sa svojim odvjetnikom Davorom Prenjačom očekuje povoljno rješenje što konkretno znači i nastup na svjetskoj smotri u Brazilu (od 12. lipnja do 13. srpnja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunić je kažnjen zbog povika “Za dom”, proživio je pravi progon i od dijela medija i od nekih političara, čak je i kažnjen u domovini svotom od 25 tisuća kuna, no unatoč svega još uvijek se nada povoljnom ishodu… S tim u svezi odvjetnik Davor Prtenjača uoči suđenja je isticao:

– Naša je želja i cilj osim pomoći Šimuniću da se oslobodi kazne i zaigra u Brazilu dobiti takvu presudu da se više nikad poklič “Za dom” na stadionima ne smatra rasističkim i fašističkim.

Mnogi smatraju da su Šimunićeve šanse da vidi brazilski svjetsku smotru u hrvatskom dresu posve realne. Tim više jer je izbornik hrvatske nogometne vrste Niko Kovač nedavno poslao Šimunića na sva potrebna testiranja na Kineziološki fakultet, baš kao i sve igrače na koje računa da će ih povesti u Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

K tome, mnogi smatraju da je Niko Kovač svjesno pomaknuo objavljivanje šireg popisa od 30 igrača s 13. na 14. svibnja, sve kako bi stigao doznati odluku Sportskog arbitražnog suda u Švicarskoj. Istina, 13. svibnja je i uzvratna utakmica hrvatskog nogometnog Kupa, Rijeke i Dinama i Kovač je ovaj pomak objasnio tim događajem. No, posve je jasno da se očekuje, kako je Sportski sud najavio, izricanje ili odgađenje presude sredinom sljedećeg tjedna. Prema tome, Šimuniću su vrata kod izbornika Nike Kovača otvorena…

Postoje dvije mogućnosti kako bi Šimunić mogao u Brazil. O obje, dakle, odlučuje sud. Koji može posve osloboditi Šimunića ili odgoditi presudu i time automatski do izricanja presude omogućiti Šimuniću nastupe u hrvatskoj reprezentaciji.

U cijeloj priči je zanimljivo i da je Fifa pomalo promijenila retoriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čak je i Fifa odustala od tvrdnje da je poklič “Za dom” isključivo fašistički, jer smo mi u svojim objašnjenjima ustvrdili da je taj pozdrav i legitimsn i legalan hrvatski pozdrav koji se koristi čak u nekim postrojbama Hrvatske vojske. Kako je to neupitni tako smo i odustali od pozivanja nekih ministara kao svjedoka na tome sudu. Fifa sada tvrdi da je riječ o rasnoj diskriminaciji, kazao je odvjetnik Davor Prtenjača.

Nada da će 14. svibnja Niko Kovač izgovoriti Šimunićevo ime tijekom diktiranja popisa za Brazil uistinu je realna…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.