Nadal u problemima: Ukoliko ne budem svjež, fizički i mentalno, povući ću se

nadal
epa08732543 Rafael Nadal of Spain reacts after winning against Diego Schwartzman of Argentina in their men’s semi final match during the French Open tennis tournament at Roland ​Garros in Paris, France, 09 October 2020. EPA/YOAN VALAT

Španjolski tenisač Rafael Nadal zbog ozljede stopala koju vuče duže vrijeme odlučio je otkazati sve nastupe ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu ništa predvidjeti u ovom trenutku. Pokušavam ne misliti o godinama. Ukoliko ne budem svjež, fizički i mentalno, povući ću se. Pitam se samo koliko će proći vremena prije nego što se to dogodi. Razumijem koliko sam sretan što ovako dugo igram i zahvalan sam tenisu na tome”, rekao je Nadal.

On ima Muller-Weissovu bolest, rijetku bolest i koja napada kosti stopala i izaziva veliku bol.

” Dan poslije titule u Madridu osjetio sam problem i detaljne analize otkrile su o čemu se radi. Tada mnogi doktori nisu imali rješenja za ono što se događa, ali su mi rekli da se radi o Muller-Weissovoj bolesti, koja je degenerativno oboljenje kostiju u središnjem dijelu stopala. Zbog simptoma, bolest je toliko teško dijagnosticirati da je u ovom trenutku ona dio Svjetskog dana rijetkih bolesti”, otkrio je još tamo 2005. godine Rafael Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.