Nadal za kraj izgubio od Đokovića u ekshibicijskom meču

epa11669383 Novak Djokovic of Serbia (L) and Rafel Nadal of Spain hold their trophies after their third place match at the Six Kings Slam exhibition tennis tournament in Riyadh, Saudi Arabia, 19 October 2024. EPA/STR

Legendarni 38-godišnji Španjolac Rafael Nadal još je jednom, za kraj svog suparništva s Novakom Đokovićem, izgubio i u ekshibicijskom meču od najuspješnijeg tenisača svih vremena, u meču za treće mjesto na spektaklu “Slam šest kraljeva” u Saudijskoj Arabiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj meč neće ući u službenu statistiku međusobnih dvoboja, kao što je to bio slučaj s onim što su ga odigrali u 2. kolu olimpijskog turnira u Parizu, u kojem je Đoković na putu do zlata koje mu je nedostajalo svladao velikog suparnika sa 6-1, 6-4 i tako došao do prednosti 31-29 u njihovim službenim susretima.

U Rijadu je Đoković slavio sa 6-2, 7-6 (5), ali u središtu pozornosti bio je Nadal koji je objavio da će nastupom za španjolsku Davis Cup reprezentaciju u studenome završiti svoju igračku karijeru.

Nadalu je tijekom svečanosti nakon meča darovan pozlaćeni reket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hvala za sve trenutke koje smo dijelili na terenu tijekom naših karijera – imali smo nevjerojatno suparništvo. Pomogao si mi da prijeđem svoje granice pa ti hvala na tome, jer bez toga vjerojatno ne bih bio igrač kakav sam postao, rekao je Nadal u intervjuu na terenu.

– Bilo je ostvarenje sna što sam mogao igrati više od 20 godina, biti konkurentan i imati priliku igrati na najboljim mjestima na svijetu. Ostvario sam svoj san da postanem profesionalni tenisač i da budem uspješan. Ne mogu dovoljno zahvaliti ljudima na podršci i ljubavi koju sam dobio posvuda, poručio je Španjolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.