Najava: Hrvatski ogledi u četvrtfinalu Europske lige

Foto: fah

Nakon uzbudljivih utakmica četvrtfinala Lige prvaka večeras su pred nama prvi dvoboji četvrtfinala Europske lige, u kojima bi trebali vidjeti i neke naše reprezentativce poput Badelja, Perišića, Vide, Strinića i Kalinića koji duže vrijeme nije u užem izboru Nike Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Club Brugge – Dnjipro

Club Brugge u Belgiji dočekuje ukrajinski Dnjipro za koji nastupa Nikola Kalinić. Brugge je u prethodnom kolu izbacio Bešiktaš Slavena Bilića, a sad ćemo vidjeti mogu li iz Europe ‘ispratiti’ još jednog Hrvata.

Oba kluba u utakmicu ulaze nakon lošeg izdanja za vikend u domaćim ligama. Club Brugge doživio je poraz od 2:0 protiv Kortrijka, dok je Dnjipro s remizirao Metalistom 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinci neće imati lagan posao u Belgiji jer stižu na teren jedine neporažene momčadi ove sezone koja je još uvijek u natjecanju. U prilog im ne ide ni slaba statistika koja govori kako su slavili tek jednom od sedam gostovanja ove sezone u Europskoj ligi.

Momčadi nemaju problema s ozljedama, no zbog suspenzije neće zaigrati Thomas Meunier za domaćine, odnosno Yevhen Shakhov u redovima Dnipra.

Dinamo Kijev – Fiorentina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kijevski Dinamo nikad nije pobijedio Fiorentinu u međusobnim utakmicama, međutim kako u posljednje vrijeme igraju u sjajnoj formi, večerasi bi mogli slaviti po prvi put.

U prilog ukrajincima ne ide Fiorentinin omjer s momčadima iz istočne Europe. Fiorentina protiv istočnoeuropskih klubova nije izgubila u osam susreta. Pet puta je pobjeđivala, dok je tri puta remizirala. Dinamo se čak 18 puta sastajao s talijanskim klubovima u Europi, a ukrajinci su uspjeli slaviti tek dva puta i to protiv Rome.

Ljubičasti su u posljednjoj utakmici Serie A poraženi od Napolija što ih je gurnulo s mjesta koje ih je vodilo u Europu iduće sezone. Dinamo je momčad koja je ove sezone u Europskoj ligi zabila najviše pogodaka – 22 u 10 utakmica i to bi moglo predstavljati veliki problem za talijanski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčadi su kompletne, a upitan je jedino Fiorentinin veznjak David Pizarro iako će se i on vjerojatno uspjeti oporaviti. Borbu na terenu vodit će i hrvatski dvojac – Domagoj Vida i Milan Badelj.

Sevilla – Zenit

Na  neosvojivi stadion Sanchez Pizjuan dolazi ruski Zenit bez najboljeg igrača ruskog sastava Hulka. Rusima bez Hulka neće biti lako na gostovanju kod branitelja naslova, pogotovo jer je Sevilla pred domaćim navijačima ove sezone neporažena.

Sevilla leže protivnici iz Rusije, što dokazuje podatak da je slavila u tri od četiri odigrane utakmice protiv njihovih klubova. Zenit je ovogodišnje natjecanje u Europi započeo u Ligi prvaka, ali je u grupnoj fazi završio na trećem mjestu – iza Monaca i Bayera Leverkusena te je natjecanje nastavio u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andre Villas – Boas koji vodi Zenit protiv Seville ne računa na Hulka, Domenica Criscita, Igora Smolnikova i Dannyja. Sevilli će pak nedostajati jedino vratar Beto.

 Wolfsburg – Napoli

Wolfsburg i Napoli izbacili su u ranijoj fazi natjecanja Inter i Dinamo iz Moskve, a večeras se sastaju u četvrtfinalu Europske lige. Wolfsburg je u sjajnom nizu, a za poraz ne znaju u posljednjih sedam utakmica u svim natjecanjima, gdje su ostvarili šest pobjeda. Najveći aduti su ubojiti Kevin de Bruyne i Bas Dost koji su ove sezone postigli 22 pogotka za Vukove.

Napoli u Njemačku dolazi u nešto lošijem ozračju. Talijani su prošlog vikenda u Serie A izgubili s 3:0 od  Fiorentine, nakon čega se sve više pisalo o odlasku Rafaela Beniteza s klupe Napolija.

Wolfsburg u ovom susretu ne može računati na ozlijeđenog Aarona Hunta, dok za Napoli neće zaigrati Walter Gargano i Michu.  Zanimljivo će biti vidjeti i dvoboj dvojice hrvatskih igrača – Ivana Perišića i Ivana Strinića koji bi se trebali naći u početnim postavama svojih momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.