Najavljeno pojačano ulaganje u razvoj sporta unutar MUP-a

branitelj
Foto: Fah

U djelatnoj službi Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Hrvatske nalazi se i veći broj vrhunskih sportaša, a kako bi se njihov broj i povećao u utorak je predstavljen program “Unaprjeđenje i razvoj sporta u policiji” kojega MUP pokreće u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) i Središnji državni uredom za sport (SDUS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenik za sport MUP-a i načelnik Policijske uprave karlovačke, koji je i sam sam višestruki osvajač medalja sa Svjetskih policijskih i vatrogasnih igara (SPVI) Josip Ćelić istaknuo je kako su naši policajci i policajke osvajali barem po jedno zlato na svakim SPVI na kojima su sudjelovali, a to natjecanje održava se svake dvije godine.

“Osim dobrog poznavanja propisa naši djelatnici moraju biti i u dobroj psihofizičkoj kondiciji. Ovi ljudi promiču ugledu Hrvatske u svijetu, a dosada njihovi rezultati nisu bili dovoljno praćeni i nagrađivani. Ravnateljstvo je prepoznalo kako se to mora promijeniti i kako moramo afirmirati najbolje sportaše u policiji”, izjavio je Ćelić u punoj dvorani amfiteatra Ravnateljstva policije u kojemu su se nalazili ponajbolji sportaši među djelatnicima MUP-a među kojima su neki prepoznati i kao vrhunski sportaši prve kategorije po kriterijima HOO-a.

Hrvatski policajci najbolje rezultate u međunarodnoj konkurenciji postižu u streljaštvu i borilačkim sportovima, a u svojim redovima i ima najuspješnijeg sportaša sa SPVI Senada Mujagića koji je svoje brojne medalje osvajao u hrvanju i dizanju utega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izrazio je nazočnim sportašima zahvalnost i čestitao na svim uspjesima i radu na ugledu MUP-a ustvrdivši kako je odluka o jačem ulaganju u sport u MUP-u dobra i pogođena.

“Policijski posao sam po sebi iziskuje visoku fizičku spremu pa je bavljenje sportom logičan izbor. Razvoju sporta unutar policije dat ćemo punu podršku u skladu sa Sporazumom s HOO-om iz 2013. godine”, rekao je Božinović koji je najavio i osnivanje sektora za sport unutar svog ministarstva kako bi se i financijski pomoglo bavljenje sportom pripadnika MUP-a.

Program “Unaprjeđenje i razvoj sporta u policiji” podržali su i HOO te SDUS što su svojom nazočnošću njegovom predstavljanju potvrdili glavni tajnik HOO-a Josip Čop i državna tajnica SDUS-a Janica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sporazumom o unapređenju i suradnji između HOO-a i MUP-a regulirano je zapošljavanje vrhunskih sportaša u MUP-u, a ovim putem pozivam odgovorne u MUP-u da promoviraju svoje sportaše kroz Sportsku televiziju koja im je na raspolaganju”, kazao je Čop.

“Drago mi je da je MUP pokrenuo ovu inicijativu koja će potaknuti svoje pripadnike na bavljenje sportom. Pokrenuli smo program zapošljavanja vrhunskih sportaša kako u MUP tako i u Ministarstvo obrane po uzoru na brojne druge europske zemlje, a time skrbimo i o dvojnim karijerama sportaša”, naglasila je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.