Najbolji golman Francuske Danijel Subašić: Kome je posvetio veliko priznanje i nagradu koju je dobio?

Foto: Twitter

Hrvatski reprezentativni golman Danijel Subašić, sjajni čuvar vrata novog prvaka Francuske Monaca, proglašen je najboljim golmanom francuske lige. Presretni Subašić je već na proglašenju prokomentirao veliko priznanje koje je dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo su dani za koje sam trenirao, radio i živio, nagradu posvećujem pokojnom Jakovu Pinčiću koji me svemu naučio kao malog golmana i Niki Matkoviću koji me trenirao kad me nitko nije htio trenirati dok sam bio suspendiran u Zadru”, poruka je popularnog Sube.

“Ovdje vlada velika euforija, no trener nas nije pustio na dodjelu u Pariz, nas šestorica nagrađenih sjedili smo u Monacu i javili se videovezom, velika je ovo čast, veliki su ovo dani za naš klub i sve nas, to samo potvrđuje našu dominaciju ove godine”, poručio je sigurni čuvar mreže novog prvaka Francuske i hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod novog prvaka Francuske recimo kako Monaco ima još dvije utakmice do kraja prvenstva i prednost ispred glavnog konkurenta PSG-a od tri boda. No, PSG do kraja prvenstva ima tek jednu utakmicu za odigrati. Ukratko, Subašić i Monaco mogli bi izgubiti naslov koji se već slavi u Kneževini jedino ako bi dvije utakmice koje su preostale do kraja izgubili, a PSG svog protivnika svladao s više od 16 golova razlike. Priznat ćete kako se radi o fantastici.

Danijel Subašić je ovo priznanje sasvim sigurno zaslužio i sam je priznao kako se radi o nagradi za sve ono što je tijekom karijere, a pogotovo na početku, prolazio. Nije mu bilo lako u životu.

“Bez obzira na to što se radi o promilima i teoriji, još uvijek nismo počeli slaviti, nadam se da ćemo uzeti barem bod u srijedu protiv St. Etiennea te proslaviti s našima navijačima”, rekao je popularni golman koji sjajno primljen kod navijača Monaca, a koji je prošao težak put do pobjedničke situacije u kojoj se sada nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mnogi su se pitali je li moja odluka da dođem u 19. klub iz druge lige ispravna, no na koncu se pokazalo da sam u pravu. Pet i pol godinam sam tu, prešao sam dugi put, sada je lako pričati da je to bilo ispravno, no samo ja i moji najbliži znamo kroz što sam sve prošao.”

Spomenimo kako je poseban Subašićev gost na svečanosti bio bivši kapetan iz Zadra, Jerko Mikulić, koji je danas zaposlen u Monacu kao fizioterapeut u omladinskim kategorijama kluba, piše portal Goal.com/hr

“Bio mi je kapetan i kad su mu na utakmici pukli križni ligamenti, obećao sam mu da ću ga povesti sa sobom u prvi veliki klub koji odem. Evo, stigao je sa mnom u Monaco, već je tu nekoliko godina i sada se šalim s njim da je on najzaslužniji za ovo što se događa jer je u omladinskom pogonu očito dobro masirao Mbappéa i napravio od njega velikog igrača”, zaključio je veliki golman, veliki sportaš, koji u slavljeničkim danima svoje karijere nije zaboravio one koji su mu pomogli kad mu je bilo najteže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.