Najslabiji rezultat rukometaša u posljednjih 20 godina na europskim smotrama

reprezentativci rukometaša
epa09703021 Mathias Gidsel (R) of Denmark in action against Tin Lucin of Croatia during the Men's European Handball Championship Group main round match between Denmark and Croatia at the MVM Dome in Budapest, Hungary, 22 January 2022. EPA/Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT

Španjolska i Danska te Francuska i Švedska polufinalni su parovi Europskog prvenstva u Slovačkoj i Mađarskoj. Island će kao najugodnije iznenađenje prvenstva s Norveškom odlučivati o izravnom putniku na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je nakon remija s Nizozemskom osvojila osmo mjesto, što je naš najslabiji plasman od 2002. godine kada smo bili posljednji, šesnaesti. Od 2001. godine (SP – 9. mjesto) i 2002. godine (EP – 16. mjesto) Hrvatska nikada na dva velika natjecanja uzastopno nije bila izvan kruga pet najboljih reprezentacija.

Hrvatska je svoj nastup rukometaša završila s tri pobjede, jednim remijem i tri poraza.

Veliki utjecaj na to sasvim sigurno imala je korona koja je pokosila reprezentaciju pa se u završnom susretu od 18 pozvanih za Europsko prvenstvo našlo samo njih osam. Pri tome su dvojica preboljela koronu tijekom prvenstva i nastavila igrati. Kapetan Domagoj Duvnjak nije se uopće uspio oporaviti od bolova u leđima koje je ostavila korona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice 28. siječnja:

5./6. MJESTO: ISLAND – NORVEŠKA

POLUFINALE : ŠPANJOLSKA – DANSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLUFINALE: FRANCUSKA – ŠVEDSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.