Nakon deset godina Rossi slavio u Australiji

Talijanski motociklist Valentino Rossi (Yamaha), koji je sedam puta bio svjetski prvak u najjačoj klasi, u nedjelju je pobijedio u klasi MotoGP na utrci za VN Australije na Philipp Islandu. Tako je Rossi nakon deset godina ponovno slavio u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I preostala mjesta na postolju pripala su vozačima Yamahe, drugi je bio Španjolac je Jorge Lorenzo, a treće mjesto pripalo je Britancu Bradleyju Smithu.

Španjolac Marc Marquez (Honda), koji je prije tjedan dana osigurao naslov svjetskog prvaka u najjačem razredu, doživio je pad te je ostao bez plasmana.

Rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Valentino Rossi (Ita) Yamaha 40:46.405

2. Jorge Lorenzo (Špa) Yamaha 40:57.241

3. Bradley Smith (VB) Yamaha 40:58.699

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Andrea Dovizioso (Ita) Ducati 41:01.298

5. Hector Barbera (Špa) Avintia 41:16.494

Ukupni poredak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Marc Marquez (Špa/Honda) 312 bodova – svjetski prvak

2. Valentino Rossi (ITA/Yamaha) 255

3. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 247

4. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 230

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Andrea Dovizioso (Špa/Ducati) 166

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.