Nakon hrvatskog trijumfa protiv Danske: Ključ olimpijskog turnira četvrtfinale!

Foto: fah

Nakon sjajne igre hrvatske rukometne reprezentacije, predvođene junakom utakmice Domagojem Duvnjakom, protiv Danske, vratio se optimizam u redove naših igrača te navijača, pojavila se nada da bi ipak i ova generacija koju kao izbornik vodi Željko Babić, mogla doći do medalje. Katar i neugodni poraz s početka turnira polako odlazi u zaborav. Izgleda da se radilo o slabom danu, što stalno ističu “Kauboji”, koji imaju, naravno, pravo na loš dan, posebno ako nakon toga slijedi rapsodija kao protiv za Hrvatsku uvijek neugodne Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom protiv jakih Danaca Hrvatska je praktički osigurala četvrtfinale, tek ostaje da se vidi s koje pozicije u grupi, o čemu će, naravno, ovisiti i protivnik u nastavku turnira. Dakako, ako će Hrvatska imati bolju poziciju u skupini, trebala bi dobiti i u ključnoj, četvrtfinalnoj utakmici, lakšeg protivnika, iako je to naravno relativno na Olimpijskim igrama s obzirom na brojna iznenađenja kojih smo svjedoci, kako u rukometu, tako i vaterpolu, košarci, tenisu, boksu… Ključ ovakvih jakih, iscrpljujućih turnira je uvijek četvrtfinale. Prva nokaut utakmica nakon koje nema povratka za poražene.

Poslije utakmice i velike pobjede Domagoj Duvnjak s pravom je istaknuo fenomenalnu obranu kao ključ pobjede. Preporođena Hrvatska odigrala je doista odličnu utakmicu i nakon dugo vremena dobila Dansku. Samopouzdanje je ponovno na vrhuncu.

Rezultati 3. kola A skupine olimpijskog turnira rukometaša:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tunis – Katar 25-25
Hrvatska – Danska 27-24

Večeras:
Francuska – Argentina

LJESTVICA:
1. Francuska 2 2 0 0 60-43 4
2. Danska 3 2 0 1 80-69 4
3. Hrvatska 3 2 0 1 77-80 4
4. Katar 3 1 1 1 75-83 3
5. Tunis 3 0 1 2 71-81 1
6. Argentina 2 0 0 2 45-52 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.