Nakon što je Janica pokrenula postupak protiv HNS-a oglasili su se iz Saveza: ‘Neprimjereno je dovoditi u pitanje legitimitet Skupštine’

Foto: fah

Nakon što je državna tajnica za sport, Janica Kostelić pokrenula postupak protiv HNS-a, u koji je poslala sportsku inspekciju, navodeći da njihov statut nije u skladu sa zakonom reagirao je priopćenjem i HNS. Naime, kako sada stvari stoje inspekcija koja je imala moć poništiti izbore za predsjednika HNS-a na kojima je aktualni predsjednik Davor Šuker i jedini kandidat to neće učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS u priopćenju odbacuje sve optužbe te tvrde kako je sve po zakonu.

Priopćenje, naravno, prenosimo u cijelosti:

“Hrvatski nogometni savez ovim putem želi obavijestiti javnost kako je Sportska inspekcija izvršila inspekcijski nadzor nad primjenom odredbi Zakona u sportu u HNS-u 27. rujna 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon provedenog inspekcijskog nadzora, sastavljen je zapisnik te je nakon uvida u relevantnu dokumentaciju utvrđeno da je Savez izmijenio odredbe Statuta na način da je iste uskladio s odredbama Zakona o sportu.

Jedina uputa koju je Sportska inspekcija tom prilikom dala jest da se održi sjednica Skupštine Saveza s novim ustrojem, a Savez će tu uputu primijeniti održavanjem sjednice Skupštine ovoga petka, 22. prosinca, u hotelu Sheraton.

Saziv ove Skupštine u potpunosti je usklađen s novim statutom Saveza koji Sportska inspekcija smatra usklađenim sa Zakonom o sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez, stoga, smatra neprimjerenim dovoditi u pitanje legitimitet ove Skupštine za što ne postoji niti jedan pravni argument.

Međutim, pojedinci, kao i dio medija, spremni su pokušati utjecati na institucije države u ostvarivanju vlastitih interesa, pa smo proteklih tjedana bili svjedoci niza izjava kao i autorskih tekstova u kojima se p(r)ozivaju država i politika na uplitanje u nogometna pitanja, premda je FIFA više puta jasno dala do znanja kako postupa prema državama u kojima se politika miješa u nogomet.

Duboko vjerujemo da se u Hrvatskoj to neće dogoditi, bez obzira na pojedinačne pokušaje da kroz politiku pokušaju ostvariti vlastite interese”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.