Naslov čekaju 76 godina: Primorje povelo 2-0 u seriji

U drugoj utakmici doigravanja za naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske večeras je momčad Primorja EB pobijedila zagrebačku Mladost sa 11-5 (2-3, 4-1, 1-0, 4-1) i time su Riječani u seriji na tri pobjede poveli sa 2-0.
Susret je odigran na plivalištu Mladosti, a sudili su pred 400 gledatelja Caputi i Severo iz Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MLADOST: Pavić, Bukić, I. Milaković, Lončar, Martinić 2, D. Živković, Capan, K. Milaković 3 (1), Pavičić, I. Živković, Vukičević, Gagulić, Marcelić, Dašić.

PRIMORJE EB: Vićan, Radu 2, Peroš, Knapić, De. Varga 3, Sukno, Muslim 1, Petrović, Da. Varga, Obradović 2, Šetka 1 (1), Garcia 1, Jelovina, Buljubašić 1.

PETERCI: Mladost 1 (1), Primorje EB 2 (1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 11 (2), Primorje EB 9 (6).

Vaterpolisti Primorja izborili su i drugu pobjedu u finalnoj seriji doigravanja za naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske do čijeg osvajanja ih sada dijeli samo jedna pobjeda. To će nakon 76 godina biti druga titula državnog prvaka koju su Riječani osvojili još i 1938. godine kada se klub zvao Viktorija.

Primorje EB je ove godine već osvojila hrvatski Kup i naslov prvaka Jadranske lige i bilo bi pravo “vaterpolsko čudo” da momčad trenera Ivana Asića u srijedu u svom bazenu na Kantridi ne osvoji i naslov prvaka Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pobjede od 13-7 u prvom susretu, u kojem je Mladost igračima trenera Vjekoslava Kobeščaka prepustili samo prvu četvrtinu koju su golovima Kristijana Milakovića (2) i Martinića dobili sa 3-2, ali najzaslužniji za vodstvo Mladosti bio je sjajni vratar Pavić s pet obrana. Sve ostalo pripalo je Riječanima koji su potvrdili kvalitetu, a poglavito su dobro odigrali u obrani dopustivši Zagrepčanima da iskoriste samo dvije od 11 mogućnosti s igračem više.

Treća utakmica finalne serije za naslov prvaka Hrvatske na rasporedu je u srijedu, 14. svibnja u Rijeci, a samo u slučaju pobjedi Mladosti igrale bi se 4. utakmica 17. svibnja u Zagrebu, a u slučaju ponovne pobjede Mladosti peta odlučujuća utakmica igrala bi se 24. svibnja u Rijeci.

Treće mjesto u PH zauzeli su igrači dubrovačkog Juga CO koji su sa 2-0 u pobjedama svladali splitski Mornar BS koji je natjecanje završio na četvrtom mjestu. U drugoj utakmici igranoj u Splitu u subotu bilo je 13-6 za Dubrovčane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još ranije peto mjesto zauzeo je POŠK, šesti je Medveščak, sedmi splitski Jadran, a osmi Šibenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.