Ne boje se provokacija: U Vukovaru kod središnjeg spomen križa Torcida podržala HOS

Foto: Facebook

Uvrede predsjednika Zorana Milanovića, koji je nedavno komemoraciju u Jasenovcu iskoristio za obračun s hrvatskim braniteljima, a kada je kazao spomen ploču HOS-a treba ”baciti tamo negdje”, izazvale su brojne reakcije diljem zemlje, ali i izvan nje. Jedan manji, ekstremni, kako medijski tako i politički dio, ovu je izjavu čak i podržao, no, većina je ipak osudila skandalozan istup predsjednika države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diljem Hrvatske podršku HOS-u, a kao odgovor Milanoviću, dali su i navijači hrvatskih klubova, prije svih Torcida i BBB-i, a o čemu smo već više puta pisali. Zanimljivo je da su mediji prešutjeli reakciju hrvatskih navijača, no, ipak nisu uspjeli ”zaustaviti Reuters”, javnost je saznala za odgovor hrvatskih navijača Zoranu Milanoviću.

S obzirom da je izjava Zorana Milanovića izazvala negativnu lančanu reakciju prelilo se sve i na Vukovar, herojski grad koji je do temelja sravnjen sa zemljom u velikosrpskoj agresiji, a za što, kako je rekao nedavno gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, nitko nije odgovarao. U Vukovaru u posljednje vrijeme, a što se može smatrati i kao posljedica politike Plenkovićevog koalicijskog partnera, SDSS-a Milorada Pupovca, navijačke skupine Partizana i Crvene zvezde, lokalni Grobari i Delije, provociraju tamošnje Hrvate… Navodno se uhićuju BBB-i…

Vukovar: Provociraju li lokalne ‘Delije’ i ‘Grobari’ iščekujući ‘napad’?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U takvoj atmosferi Torcida je pružila podršku HOS-u velikim transparentom kod središnjeg spomen križa na ušću Vuke u Dunav, koji je podignut u čast i spomen svim onima koji su svoj život dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Križ je postavljen u listopadu 1998. godine te je dar Hrvatske ratne mornarice zbornog područja Pula. Autor je hrvatski kipar Šime Vidulin iz Pule.

Na transparentu je pisalo: ”1991. – Za dom spremni, 2020. – Za dom spremni, Torcida uz HOS”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.