Nastavlja se talijanska Serie A, utakmice će se besplatno prenositi na televiziji?

Foto: fah

Nakon više od dva mjeseca prisilne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa nastavlja se i liga u zemlji koja je dugo vremena bila jedno od najvećih žarišta pandemije. Naime, prema svemu sudeći nakon što je već nastavljena njemačka Bundesliga, a očekuje se nastavak i u Španjolskoj te Engleskoj. nastavit će se i talijanska Serie A. Od najjačih europskih liga samo je francuska liga definitivno prekinuta a PSG je dekretom proglašen prvakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora kazao je kako bi natjecanje u Serie A moglo biti nastavljeno 13. lipnja ili 20. lipnja te sa postoji mogućnost da se utakmice Serie A besplatno prenose na televiziji. Naravno, kao i u ostatku Europe utakmice će se igrati pred praznim tribinama.

Nogometni savez Italije je predao medicinski protokol za utakmice, očekuje se da bi odluka o nastavku nogometne sezone mogla biti donijeta u četvrtak.

”Radimo na dva moguća datuma za nastavak Serije A, 13. ili 20. lipnja. Stigao je protokol za nastavak sezone i sličan je onome koji smo dogovorili za treninge. U četvrtak ćemo odlučiti kada će se sezona nastavit”, kazao je talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema ranijoj odluci talijanske Vlade zabranjena su sportska natjecanja do 14. lipnja, međutim, odluka bi se mogla promijeniti ako brojke o novim pozitivnima na koronavirus budu i dalje u padu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.