Nema opuštanja: Gorica za ostanak, otvorena borba za Europu

Foto: fah

Nogometaši Slaven Belupa i Lokomotive u petak su u Koprivnici odigrali 0:0 i otvorili 34. kolo SuperSport HNL-a. U nastavku kola danas se od 17 sati sastaju Hajduk i Osijek.
Hajduk je sigurno drugi, no trener Ivan Leko ističe kako to ne znači i rasterećenost u redovima Splićana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To u velikom klubu i profesionalnom sportu ne postoji. Napravit ćemo sve da budemo dobri u svakom segmentu igre. Svi momci su maksimalno koncentrirani, znaju koliko nam je bitan svaki trening i svaka utakmica, istaknuo je Leko.

S druge strane, Osijek se bori za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europu.

– Pred nama su tri finala, cilj su treće mjesto i Europa, a sve ćemo poduzeti da to i ostvarimo, rekao je Stjepan Tomas koji je svoju trenersku epizodu u Osijeku otvorio sa sedam bodova iz tri utakmice.
U večernjem terminu od 19.10 u Puli se sastaju Istra 1961 i Gorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pokušat ćemo zaboraviti na prošlu utakmicu s Goricom, koja je bila jedna od najluđih u cijeloj sezoni. Borit ćemo se i pokušati uzeti tri boda na Drosini. Matematički još imamo šanse za Europu, rekao je u najavi utakmice trener Istre Gonzalo Garcia.

Sopić: Imperativ je vratiti se s bodom ili bodovima

Tri kola prije kraja prvenstva Gorica se nalazi na pretposljednjem mjestu s dva boda više od posljednjeg Šibenika s kojim se bori za ostanak u prvoligaškom društvu.

– Nadam se da ćemo odgovoriti na njihovu kombinatornu igru i da ćemo se kući vratiti s bodom ili bodovima. To je jedini imperativ koji stavljam pred sebe i svoju momčad, izvedba pada u drugi plan, rekao je trener Goričana Željko Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolo će u nedjelju zaključiti Varaždin i Rijeka te Dinamo i Šibenik, piše HRT.

HNL – 34. kolo
Slaven B. – Lokomotiva 0-0

Hajduk – Osijek (sub, 17.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961 – Gorica (sub, 19.10)

Varaždin – Rijeka (ned, 17.00)

Dinamo – Šibenik (ned, 19.10)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.