Nemoguća misija Zlatka Cice Kranjčara?

Foto: fah

Pred Dinamom, a onda i pred trenerom povratnikom, Zlatkom Kranjčarom, veliki su izazovi, tribine su na utakmici protiv Lokomotive izvikivale njegovo ime, očito nisu zaboravile na sve ono što je Cico dao Dinamu još tamo od legendarne Dinamove generacije iz 1982. Cico je čitav život u Dinamu ili vezan za plavu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, od stare se slave ne živi, kako će navijači prihvatiti trenera vrednovati će se po rezultatima. Na redu su utakmice koje Kranjčar jednostavno ne smije izgubiti. Vardar, pa nakon Vardara u 3. pretkolu Lige prvaka Dinamo Tbilisi. Naravno, prije toga makedonski klub mora pasti na Maksimiru, što neki smatraju “laganicom” iako su u Skopju Makedonci pokazali zube hrvatskom prvaku.

Foto: fah
Foto: fah

Bez Marka Pjace, novog stanovnika Torina, neće biti lako uskladiti ambicije i želje te sve to sinkronizirati sa stvarnošću, odlaskom najboljeg igrača uoči utakmica odluke Dinamo je još jednom novac podredio rezultatu. Svaki početak europske sezone u Maksimiru privuče publiku, pa čak i onu koja se možda ne slaže s aktualnim vodstvom zagrebačkog kluba i svake sezone nada vrlo brzo splasne.

Ovo, ljetno, vrijeme zapravo je vrijeme obećanja i nove nade, koja obično potraje do Sv. Nikole kada Dinamo ostaje bez još jednog, toliko željenog, proljeća u Europi i kad se sve svede na HNL i činjenicu da modri imaju nedostižnu prednost pred ostalim konkurentima. Kako ove sezone izbjeći sličan scenarij?  Dinamo, objektivno, ozbiljnu konkurenciju u HNL-u još uvijek nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusni trener može napraviti s Dinamom puno, a to puno je plasman u Ligu prvaka bez Marka Pjace te pokoji bod u najjačoj klupskoj nogometnog ligi na svijetu, no, ni on nije čudotvorac. Naime, jedan od zadataka koji je Cico dobio je povratak publike na Maksimir, što je teža misija od misije na Mars koja se godinama najavljuje, kako od strane NASA-e tako i od strane nekih šarlatana koji put na Mars planiraju kao reality show.

Hoće li Cicin Dinamo biti efikasan, hoće li rezultatski biti uspješan ovisi i publici koja bi trebala podržati svoj klub barem na početku sezone kada se sva “neprijateljstva” zaboravljaju i kada je uglavnom svima samo do nogometa. Ako Kranjčar ima zadatak svojom karizmom vratiti publiku onda je nejasno zašto je trgovina u Maksimiru otvorena te se spominje odlazak čak i Marka Roga?

Dinamo će proći Vardar, vjerojatno i imenjaka iz Tbilisija, međutim, navijači su se odavno zasitili pobjeda protiv trećerazrednih klubova, makar oni bili europski, napokon žele nešto više. Žele spektakl, što i je Liga prvaka, međutim, u Ligu prvaka treba ući spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.