Nenadmašni Poljak: Robert Lewandowski prva zvijezda Lige prvaka ove sezone…

Foto: fah

Poljski reprezentativac, Robert Lewandowski, svakako je u ovom trenutku jedan od najboljih napadača svijeta.  Ove sezone vjerojatno i najbolji. Naime, napadač Bayerna osvojio je sa svojim klubom dvostruku krunu u Njemačkoj, uvjerljivo je bio najbolji strijelac Bundeslige  te se plasirao u finale Lige prvaka, gdje Bavarce čeka vrlo jaki, zvijezda prepun, PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzaslužniji za trofejni pohod Bayerna ove sezone je upravo Lewandowski, koji zabio i večeras u polufinalu LP-a Lyonu, u utakmici koju su Bavarci dobili 3:0, prva dva gola dao je prvo ime utakmice Serge Gnabry, no, treći gol zabio je Lewandowski i to u 88. minuti, kada je na petercu skočio i glavom poslao u mrežu loptu koju mu je ubacio Joshua Kimmich. Ovim golom Poljak je dao svoj petnaesti pogodak u Ligi prvaka ove sezone, jedan više od cijele momčadi Lyona, koja u polufinalu moćnim Bavarcima nije bila nimalo ugodan protivnik. Promašili su Francuzi nekoliko sjajnih prilika, a najveću su imali neposredno prije prvog gola Bayerna, kada su pogodili vratnicu.

Lewandowski je, dakle, uvjerljivo prvi strijelac Lige prvaka ove sezone, daleko je ispred sjajnog Norvežanina, Erlinga Haalanda, koji je zabio pet golova manje. Lewandowski je zabijao protiv svih šest suparnika na putu Bayerna do finala, koje će se igrati u Lisabonu u nedjelju 23. kolovoza.

Lewandowski je u grupnoj fazi Lige prvaka zabio pet golova beogradskoj Crvenoj zvezdi u dvije utakmice, Olympiacosu tri, Tottenhamu dva, uz dodatak kako je propustio drugi susret protiv Tottenhama. Chelseaju je u osmini finala dao tri gola, Barceloni u četvrtfinalu jedan, a jedan je pogodak, kako smo već spomenuli, dao i Lyonu u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nije Lewandowski ”samo” strijelac, kako neki možda misle, on je i asistent, naime, dodavanje za drugi gol Bayerna, koji je dao Gnabry, bila je 120 asistencija u karijeri sjajnog Poljaka te čak šesta u Ligi prvaka ove sezone.  Lewandowski je, kako smo već spomenuli, prvi strijelac Lige prvaka, ali i s Angelom Di Mariom dijeli prvo mjesto na tablici najboljih asistenata najjače klupske nogometne lige ove sezone.

Bez sumnje Lewandowski je najveća nada Bayerna da će njemački klub u finalu pobijediti PSG te tako vratiti ”kantu s ušima” u Muenchen. Sve to je u dresu PSG-a Brazilac Neymar. Očekuje nas veliko finale Lige prvaka, dva super jaka kluba, momčadi prepune velikih imena, Hrvat u finalu, nedostaju ”tek” gledatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.