Neredi u Kranjčevićevoj: Veća grupa navijača izravno napala policajce

Foto: Dalmacija news

Navijači su izazvali nerede sinoć nakon utakmice Lokomotive i Hajduka na stadionu u Kranjčevićevoj u Zagrebu. Policija je izvijestila da su privedena trojica Hajdukovih navijača, lakše je ozlijeđeno osam policajaca, a oštećena su tri policijska vozila i jedan osobni automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PUZ: Veća skupina navijača izravno napala policajce

Prije, za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice Lokomotive i Hajduka privedena su trojica Hajdukovih navijača, lakše je ozlijeđeno osam policajaca, a oštećena su tri policijska vozila i jedan osobni automobil, izvijestila je zagrebačka policija.

Jedan od navijača priveden je zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, drugi zbog kršenja Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, a treći zbog sumnje da je napao službenu osobu.

U zagrebačkoj policiji navode da su policajci prije, za vrijeme i nakon javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u svojoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurne uvjete za neometano održavanje utakmice. Sve je do samog kraja susreta proteklo bez sigurnosnih izgreda, nakon čega su se posjetitelji počeli razilaziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom nadziranog izlaska gostujućih navijača s istočne tribine, veća skupina navijača izravno je napala policajce koji su, kako bi odbili napad, upotrijebili sredstva prisile – tjelesnu snagu, raspršivač s nadražujućom tvari i službenu interventnu palicu te su u kratkom roku uspostavili red i osigurali odlazak navijača bez daljnjih postupanja.

Objavljena i snimka nereda

Premda je sama utakmica prošla bez izgreda, policija je objavila da je nakon utakmice došlo do fizičkog obračuna. Do nereda je došlo tijekom izlaska navijača Hajduka s istočne tribine, javila je za Dnevnik u podne Jelena Šarić.

Prema policijskom priopćenju, navijači su nasrnuli na policijske službenike koji su osiguravali utakmicu. Policajci su stoga primijenili sredstva prisile nad većim brojem navijača kako bi odbili napad. Objavljena je i snimka na kojoj se vidi kako navijači Hajduka idu prema parkiralištu i svojim automobilima. Odjednom je nastala strka i policija se aktivirala, dodala je, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.