Neuništivi Hrvat: Ivo Karlović pobjedom u 1. kolu Australian Opena ispisao povijest svjetskog tenisa

Foto: fah

Neuništivi Ivo Karlović pobijedio je u prvom kolu prvog Grand Slam turnira sezone sa 7:6, 6:4, 7:5 Kanađanina Vaseka Pospisila. Veteran svjetskog tenisa najstariji je igrač na Australian Openu još od davne 1978. godine igrao je tenis još u eri Gorana Ivaniševića, trenutno je 124. tenisač svijeta, a idućeg mjeseca proslavit će 41. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je prvi set dobio nakon preokreta u odlučujućoj 13. igri, kanadski tenisač poveo je 3:0, činilo se kako je set izgubljen, no, onda je neuništivi Hrvat preokrenuo za vodstvo od 5:3 te tako rutinski završio posao u prvom setu, nakon čega je sve bilo lakše.

Iskusni hrvatski tenisač će u 2. kolu Australian Opena igrati protiv favoriziranog Francuza Gaela Monfilsa. Protiv Pospisila je servirao 14 as servisa te je osvojio čak 89 posto poena na svoj prvi servis, tek jednu priliku za break imao je Kanađanin. Kad tako dobro servira teško je Karlovića dobiti, bez obzira na godine.

Kako smo već spomenuli iskusni Hrvat postao je najstariji tenisač u posljednje 42 godine koji je ostvario pobjedu na jednom Grand Slam turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.