Neporaženi Hrvati i Španjolci u borbi za prvo mjesto skupine: Španjolsko samopouzdanje poraslo ”do neba” nakon ”spektakularnih” igara na Europskom prvenstvu

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija sjajno gura na Europskom prvenstvu, nakon prve tri utakmice i tri pobjede u Grazu u prvoj fazi, u drugoj fazi izabranici Line Červara nastavili su u istom stilu. U Beču su redom pali domaćini Austrijanci, nakon njih pala je u ključnoj utakmici Njemačka, a nakon svega Hrvatska je očekivano pobijedila Češku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, dakle, osigurala polufinale, međutim, na redu je super derbi i dosad najteži protivnik na Euru, ujedno i najlakša utakmica jer se ipak nema puno što izgubiti.  Naime, izabranici Line Červara sutra od 16 sati igraju protiv jake, moćne Španjolske, koja na ovom turniru ”rastura” sve protivnike, pobijedili su i Bjelorusiju devet razlike. Sjajna igra ulila je veliku dozu samopouzdanja španjolskim igračima, uoči dvoboja protiv Hrvatske. Većina analitičara, novinara se slaže, Furija je favorit, ne samo protiv Hrvatske već i cijelog turnira, tim prije što su već ispali Francuzi, Danci, Šveđani

Kako smo već pisali najbolji igrač utakmice Španjolska – Bjelorusija 37:28 bio je španjolski vratar Gonzalo Pérez de Vargas, koji je jako zadovoljan svojom igrom, ali i igrom cijele momčadi.

“Jako smo zadovoljni. Na ovom turniru smo dosad odigrali spektakularno, teško nas je pobijediti”, rekao je Pérez de Vargas te dodao: “Stvari sada postaju komplicirane. Čini se da će Norveška biti prva u onoj drugoj skupini, no sve je prilično otvoreno. Protiv Hrvatske moramo nastaviti igrati dobro te učvrstiti samopouzdanje uoči polufinala…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prezadovoljan učinkom na golu…

“Osobno sam zadovoljan učinkom na vratima i u obrani jer primamo malo golova. To je naša snaga. S obranom kakvu igramo stvaramo probleme svim ekipama i trenerima. Na dobrom smo putu da uspješno okončamo ovo Europsko prvenstvo”, zaključio je 29-godišnji golman španjolske reprezentacije i Barcelone, inače suigrač Luke Cindrića, koji nije nastupio za Hrvatsku protiv Češke. Lino Červar ga nastoji sačuvati za polufinale, za koje bi trebao biti spreman.

Podsjetimo još jednom, Hrvatska i Španjolska neporažene su momčadi na Europskom prvenstvu, Španjolci djeluju puno uvjerljivije, međutim, Hrvatska je uvijek protiv jakih momčadi igrala daleko bolje nego protiv navodnih ili stvarnih autsajdera. Utakmica između Hrvata i Španjolaca bit će utakmica odluke za prvo mjesto u grupi koje bi trebalo, a i to je uvjetno rečeno, donijeti lakšeg protivnika u polufinalu Prvenstva.  Naime, u drugoj skupini vlada pravi kaos, i teško je zapravo odrediti tko bi bio taj ”slabiji” protivnik koji bi Hrvatskoj više mogao odgovarati. Najbolje je zato ne kalkulirati, pa ako se otvori prilika pobijediti i Španjolce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci brane zlato sa Eura osvojeno prije dvije godine te će peti puta zaredom igrati u polufinalu europskih prvenstava, a i prije turnira mnogi su ih vidjeli u samom vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.