Nevjerojatno hladan odnos prema 15-godišnjoj ruskoj klizačici: ‘Bilo je jezivo gledati’

klizačici
epa09766728 Kamila Valieva (C) of Russian Olympic Committee cries next her coach Eteri Tutberidze (L) after the Women's Free Skating of the Figure Skating events at the Beijing 2022 Olympic Games, Beijing, China, 17 February 2022. EPA/HOW HWEE YOUNG

Priča o 15-godišnjoj klizačkoj senzaciji iz Rusije Kamili Valijevoj, prvoj koja je izvela četverostruki skok u olimpijskoj konkurenciji, a odmah potom dobila pozitivan nalaz na doping, ostat će zapisana kao najveći skandal Olimpijskih igara u Pekingu, piše piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga napravila je nekoliko grešaka prilikom nastupa u slobodnom programu i ostala bez medalje.

Hladan odnos trenera

Nju su treneri hladno dočekali nakon pada. Šef Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach izjavio je da je bilo jezivo gledati trenutak bez zagrljaja, niti riječi utjehe od trenerice Eteri Tutberidze kada je završila nastup.

“Zašto si se prestala boriti?'”, hladno je pitala trenerica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada sam vidio kako ju je s nevjerojatnom hladnoćom dočekala pratnja, bilo mi je teško gledati. Umjesto da joj pruži utjehu, da joj pomogne”, rekao je Bach.

Na kraju je zagrlila mladu Ruskinju dok su čekale rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golemi stres

“Vidjeti je kako puca na ledu, kako plače i pokušava završiti svoj program, bilo je teško. U svakom pokretu, govoru njezina tijela, mogao se vidjeti golemi stres. Vjerojatno bi najradije sišla s leda i ostavila sve iza sebe”, nastavio je šef MOO-a.

“A kako su je prihvatili oni oko nje kako silazi s leda… Bilo je ledeno, umjesto da joj pokušavaju pomoći i utješiti je. Mogla se osjetiti distanciranost njezine trenerice i iz njezina govora tijela mogao se iščitati prezir. Kako možeš biti tako hladan sa svojim sportašem”, kazao je Bach.

Ponašanje prema 15-godišnjoj sportašici

“Njezina pratnja mi ne ulijeva mi povjerenje. Bez obzira na to što se dogodilo, ili će se dogoditi u budućnosti, kako je moguće tako se ponašati prema 15-godišnjoj sportašici?”, poručio je u nevjerici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.