Nezadovoljstvo Cice Kranjčara: Zašto je Ante Ćorić ipak zaslužio kritike?

Foto: fah

Nakon Dinamovog poraza u Lyonu od 3:0, poraza na startu Lige prvaka koji je uglavnom bio vrlo uvjerljiv, unatoč nekoliko promašenih velikih prilika, dvije prečke, modre čeka težak vikend te trenutno najveći derbi hrvatskog nogometa na Rujevici s Rijekom.  U slučaju novog poraza, a poraz protiv Osijeka na Maksimiru ozbiljno je poljuljao Dinamo prije odlaska u Lyon, zagrebački klub bi u ranoj fazi prvenstva ozbiljno zaostao za trenutno vodećom momčadi hrvatskog prvenstva, iako bi i dalje ostao glavni kandidat za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Kranjčar je nakon teškog poraza u Lyonu prozvao trojicu igrača, jedan od te trojice prozvanih je i Ante Ćorić, o kome, nažalost, kruže priče da se u jednom dijelu ponaša poput Alena Halilovića, talent nije sporan, međutim, ponašanje bi moglo bi. Naime, nekoć u Dinamu nije bilo moguće da se igrači, koliko god bili talentirani, s 18, 19 godina ponašaju bahato i arogantno, posebno ne prema medijima, starijim kolegama, pa i protivničkim igračima. Bilo je to vrijeme kada se kućni odgoj drugačije shvaćao i bio nešto više važan nego danas.

Uzmimo za primjer Marka Mlinarića. Naime, Mlinka je rođen 1960. godine, sad pokušajte zamisliti situaciju da je Mlinka 1978. rekao kako je prerastao Dinamo i da se arogantno ponašao prema trenerima, suigračima te novinarima. Mlinka je dijete Dinama, legenda plavog kluba, bio je svojedobno, kako bi se to reklo, “nogometaš na svoju ruku”, svojeglav, no, Ćiro ga je doveo u red i nikad nije prešao crtu dobrog ukusa, mada je plesao po rubu.

No, vratimo se u sadašnjost i nezadovoljstvo trenera Zlatka Kranjčara igrom nekih igrača poslije Lyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nama je trebalo 20 minuta da se priviknemo. Bili smo impresionirani i to smo platili. Ipak, mislim da nismo zaslužili ovako uvjerljiv poraz. Podbacila su trojica igrača. Neću o imenima, samo ću reći da Ante Ćorić ima isti problem koji sam imao i ja. To je defenziva, trčanje i igra bez lopte. To je njegova mana. Ja sam to riješio, on mora biti ‘fakin’ kakav sam kao igrač bio ja,” rekao je Zlatko Kranjčar za tabloid 24 sata. Kranjčar je naglasio da se ne boji otkaza, zasad i nema razloga, s obzirom na rasprodaju ovog ljeta teško je vjerovati da se Cici bilo što može zamjeriti. Uostalom, izvukao je gotovo nemoguće u Salzburgu i dovukao Dinamo do Lige prvaka zahvaljujući čemu je zarađen veliki novac. Kritika iskusnog Kranjčara, koji s obzirom na iskustvo iza sebe zna o čemu govori, dobronamjerna je i kao takvu bio je mladi i talentirani Ćorić trebao prihvatiti.

“Nitko me neće trebati tjerati, sam ću znati prepoznati trenutak”, rekao je Zlatko Kranjčar, koji je također svjestan da ovaj Dinamo nije Dinamo koji je prošle sezone svladao Arsenal, ne nakon odlaska dvojice – trojice igrača. Prvenstveno Marka Pjace te Marka Roga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.