NHL: Crosby donio pobjedu Pittsburghu golom u produžetku

Foto: Twitter

Pittsburgh Penguins su sinoć sa 5-4 u produžetku pobijedili Philadelphia Flyerse, Montreal Canadiens Columbus Blue Jacketse sa 3-1, Chicago Blackhawks sa 7-3 Anaheim Duckse, Winnipeg Jets sa 7-2 Montreal Wild, a Florida Panthers sa 3-2 New Jersey Devilse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu Pittsburghu donio je Sidney Crosby koji je zabio pobjednički gol nakon nešto manje od dvije minute od početka produžetka.

Poveli su Penguinsi pogotkom Jakea Guentzela u prvoj trećini. No u drugoj trećini Philadelphia zabija tri gola, a strijelci su Shayne Gostisbehere, Travis Konecny i Sean Couturier.

U zadnjoj trećini Pittsburgh izjednačava pogocima Patrica Hornqvista i Bryana Rusta, no onda Michael Raffl dovodi Flyerse u vodstvo od 4-3 manje od četiri minute do kraja regularnog dijela utakmice. Utakmicu u produžetak odvodi Jake Guentzel svojim drugim golom na utakmici minutu prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Montreal Canadiens su okončali pobjednički niz u šest utakmica Columbus Blue Jacketsa, svladavši ih na svom ledu sa 3-1.

Brendan Gallagher i Jonathan Drouin su zabili golove za Canadiense (10-12-3) u prvoj trećini, a Andrew Shaw u zadnjoj.

Jedini gol za Columbus (15-8-1) zabio je Pierre-Luc Duboi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chicago Blackhawks su sinoć zabili čak sedam golova za pobjedu nad Anaheim Ducksima. Alex DeBrincat je upisao svoj prvi NHL hat trick za pobjedu Blackhawksa od 7-3 nad Ducksima.

Nick Schmaltz je također zabio za Chicago (12-8-3), kao i Patrick Sharp, Brandon Saad i Artem Anisimov.

Chris Wagner je postigao dva pogotka, a Jakob Silfverberg jedan za Duckse (10-10-4) kojima je ovo četvrti poraz u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam golova zabili su i Winnipeg Jets za pobjedu od 7-2 nad Minnesota Wildom iako su šest minuta prije kraja prve trećine zaostajali dva gola.

Strijelci za Jets (15-6-3) su bili Joel Armia, Mark Scheifele, Jacob Trouba, Mathieu Perreault, Kyle Connor, Bryan Little i Blake Wheeler.

Jason Zucker i Chris Stewart su zabili za Minnesotu (11-10-3).

Florida Panthers su sa 3-2 pobijedili New Jersey Devilse, a slavlje im je donio Jared McCann koji je zabio treći gol sedam minuta prije kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksander Barkov i Vincent Trocheck su zabili prva dva gola za Floridu (9-12-2).

Pogotke za New Jersey (14-6-4) postigli su Nico Hischier i Jesper Bratt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.