NHL: Pittsburgh okrenuo 0:3 i svladao Buffalo Sabrese

Foto: Twitter

Aktualni NHL prvaci, hokejaši Pittsburgh Penguinsa na svom su ledu svladali Buffalo Sabrese sa 4-3 iako su nakon prvih 20 minuta gubili s tri gola razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su iskoristili nekoliko grešaka domaćih u obrani i preko Ryana O’Reillyja (6:19), Briana Gionte (14:53) i Jacka Eichela (18:07) poveli sa 3-0 u prvoj trećini. U pauzi između prve i druge trećine trener Pensa Mike Sulliavan odlučio je promijeniti vratara, umjesto Matta Murraya na gol je postavio Marc-Andrea Fleuryja koji je odgovorio sa 28 obrana. S druge strane, Justin Schultz (27:45) i Jevgenij Malkin (33:42) zabili su za smanjenje zaostatka na 2-3 uoči posljednje trećine, da bi u samoj završnici prvo Jake Guentzel (56:14) odličnom reakcijom pred golom Sabresa poravnao na 3-3, a samo 50 sekundi potom je Conor Sheary (57:04) okrunio odličnu akciju domaćih za potpuni preokret.

Pittsburgh je i dalje treći u skupini Metropolitan sa 88 bodova iz 64 susreta, isti broj bodova, ali utakmicu manje imaju i drugi Columbus Blue Jacketsi koji su sa 3-0 kao gosti nadigrali New Jersey Devilse, dok su na vrhu Washington Capitalsi sa 95 bodova iz 64 utakmice. Strijelci za Columbus bili su Boone Jenner (22:45), Oliver Bjorkstrand (25:35) i Sam Gagner (48:56).

U derbiju Zapadne konferencije vodeća momčad skupine Central Minnesota Wild je nadigrao vodeći sastav skupine Pacific San Jose Sharkse sa 3-1. Domaći su poveli 2-0 preko Zacha Parisea (11:06) i Erica Staala (15:24), Melker Karlsson (18:26) je uspio smanjiti na 2-1, no obrana Wilda na čelu s Devanom Dubnykom je uspjela održati vodstvo da bi pobjedu u završnici potvrdio Eric Staal (58:11) svojim drugim golom pogođenim u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minnesota sada ima 90 bodova iz 63 utakmice, jedan više uz dvije utakmice manje od druge momčadi Centrala Chicago Blackhawksa, dok je prošlogodišnji finalist San Jose i dalje na vrhu Pacifica sa 83 boda iz 64 utakmice, pet više uz utakmicu manje od drugih Edmonton Oilersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.