Nigerija izabrala Poljsku kao test za Hrvatsku

Foto: fah

Prvi protivnik hrvatske nogometne reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Rusiji, Nigerija igrat će prijateljsku utakmicu protiv Poljske 23. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto odigravanja utakmice još nije poznato, no oba saveza su potvrdila termin utakmice.

Nigerija je izabrala Poljsku kao test za Hrvatsku, dok će Poljacima ogled protiv ‘Super orlova’ poslužiti kao test za ogled protiv Senegala u skupini H svjetskog prvenstva.

“Prva utakmica na svjetskom prvenstvu je iznimno važna. Hrvatska je za nas možda i najvažnija utakmica. Ako dobro otvorimo prvenstvo imamo izgleda proći skupinu,” kazao je nigerijski izbornik Gernot Rohr (64).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački stručnjak smatra kako su ‘vatreni’ tehnički iznimno kvalitetna ekipa.

“Hrvatska je sposobna ostvariti veliki rezultat. Ima momčad sastavljenu od igrača iz vrhunskih klubova. Hrvatski igrači su tehnički savršeni, ali i mi imamo kvalitetu,” dodao je Rohr otkrivši zašto je izabrao Poljsku.

“Tražili smo protivnika koji igra slično kao i Hrvatska. Zbog toga smo izabrali Poljsku. Tražimo još jednog europskog suparnika,” dodao je nigerijski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši izbornik Burkine Faso, Nigera i Gabona osvrnuo se i na hrvatske navijače.

“Hrvatska ima sjajne navijače koji uvijek dolaze u velikom broju, bit će to zanimljiv ogled.”

Utakmica između Hrvatske i Nigerije na rasporedu je 16. lipnja u Kalinjingradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.