Vatreni će igrati u njemu: Nižnji Novgorod najskuplji grad u Rusiji što se tiče smještaja

Foto: fah

Nižnji Novgorod, grad u kojem će hrvatska nogometna reprezentacija igrati protiv Argentine u susretu 2. kola D skupine svjetskog prvenstva, za vrijeme World Cupa bit će najskuplji grad u Rusiji što se tiče smještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema istraživanju turističke zajednice St Peterburga hotelijeri i vlasnici nekretnina će za vrijeme SP-a povećati cijene smještaja između 50 i 100 posto.

Najskuplji smještaj bit će u Nižnji Novgorodu. Jedno noćenje u gradu na ušću rijeke Oke u Volgu koji ima 1.3 milijuna stanovnika, iznosit će u prosjeku 63 dolara. Na drugom mjestu je Moskva gdje noćenje u prosjeku stoji 58 dolara, a na trećem mjestu je Kalinjingrad, gdje ‘Vatreni’ otvaraju SP protiv Nigerije, s prosjekom od 40 dolara.

Samara, St. Petersburg, Soči, Kazan i Jekaterinburg se nalaze na sredini liste, dok je smještaj najjeftiniji u Saransku, Volgogradu i Rostovu na Donu s prosjekom od 25 do 30 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će protiv Argentine igrati na stadionu Nižnji koji prima 44.899 gledatelja, a to je jedan od stadiona koji još uvijek nisu završeni, no sve bi trebalo biti gotovo do konca ove godine ili u siječnju iduće godine. Ovo je ‘najnesretniji’ stadion jer je tijekom gradnje na njemu bilo nekoliko nesreća, te jedan požar.

Nižnji Novgorod je važno industrijsko središte (autoindustrija), sveučilišni grad i kulturni centar regije. Nižnji je i važno prometno čvorište (riječna luka, željeznica koja leži na Transsibirskoj pruzi, sjecište više glavnih cestovnih pravaca, zračna luka, metro).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.