Nikad mlađe i jače finale: Sinner osvojio Umag

Umag, 31.07.2022 - Talijanski tenisač Jannik Sinner pobjednik je finalnog dvoboja ATP 250 Plava Laguna Croatia Opena u Umagu u kojem je bio bolji od Španjolca Carlosa Alcaraza. Na slici Jannik Sinner s pokalom. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Talijanski tenisač Jannik Sinner pobjednik je ATP turnira u Umagu nakon što je u finalu svladao branitelja naslova Španjolca Carlosa Alcaraza s 6-7 (5), 6-1, 6-1 nakon dva sata i 23 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to prvo umaško finale u kojem su igrala dvojica Top 10 igrača, a treće u kojem su zaigrali prvi i drugi nositelj, nakon što je na prvom turniru 1990. Goran Prpić kao najbolje rangirani igrač svladao Gorana Ivaniševića, a 2000. je Čileanac Marcelo Rios kao “broj 2” svladao Argentinca Mariana Puertu.

Bilo je to i “najmlađe” umaško finale u povijesti: 19-godišnji Alcaraz i 20-godišnji Sinner su ukupno za godinu mlađi od finalista iz 2006., kad je tada 21-godišnjem Švicarcu Stanu Wawrinki meč predao 19-godišnji Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.