Nikica Jelavić se oprostio od reprezentacije

Foto: Steindy

Napadač Hull Cityja Nikica Jelavić (29) priopćio je izborniku Niki Kovaču kako zbog nezadovoljstva statusom u momčadi napušta hrvatsku reprezentaciju, objavljeno je u subotu na internetskom portalu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pobjede u Sofiji protiv Bugarske 1-0 hrvatska reprezentacija odmah se zaputila u Vukovar gdje je smještena uoči kvalifikacijskog ogleda s Azerbajdžanom. Po dolasku u hotel Lav Nikica Jelavić priopćio je izborniku Niki Kovaču kako, nezadovoljan statusom u momčadi, napušta hrvatsku reprezentaciju.

“Priznajem da me Nikica iznenadio, žao mi je zbog ovakvog raspleta, no prihvaćam njegovu odluku. Hvala mu za sve što je dao hrvatskoj reprezentaciji. Mogu mu samo poželjeti sve najbolje u životu, pa tako i u nastavku klupske karijere”, izjavio je izbornik Niko Kovač.

Jelavić je četvrti reprezentativac koji se nakon SP u Brazilu oprostio od reprezentacije, a prije njega to su učinili vratar Stipe Pletikosa, veznjak Ognjen Vukojević i napadač Eduardo da Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelavić je za hrvatsku reprezentaciju odigrao 36 utakmica i postigao šest pogodaka. Otkad je Niko Kovač preuzeo “vatrene” u sedam natjecateljskih utakmica Nikica Jelavić je samo jednom bio u početnom sastavu, na SP-u u susretu protiv Brazila, kojeg smo izgubili 1-3, igrao je do 78. minute. Protiv Kameruna nije nastupio, a u susretu s Meksikom odigrao je 16 minuta.

U dodatnim kvalifikacijama za SP u Brazilu nije igrao u prvoj utakmici na gostovanju kod Islanda, dok je u uzvratu, u kojem je Hrvatska slavila 2-0, dobio priliku u zadnjih 10 minuta.

U kvalifikacijama za Euro 2016. protiv Malte je odigrao drugo poluvrijeme, a u Sofiji protiv Bugarske ostao je na klupi za pričuve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.